Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nden zam kararı çıktı! İşte zam gelen kalemler

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılan görüşmeler sonucunda bazı kalemlere zam yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nden zam kararı çıktı! İşte zam gelen kalemler

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantıları devem ediyor. 

Toplantının bugünkü oturumuna Başkan vekili Atilla Ataman başkanlık etti. 

Toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 1 madde ile Plan ve bütçe komisyonundan gelen 3 madde görüşüldü.

Gündem görüşmelerinde 2021 gelir tarifesi de görüşüldü. 63 madde de gelir tarifesinde değişiklikler yapıldı.

Atatürk Köşkü’ne, Çal Mağarası’na, Trabzon Şehir Müzesi’ne ve Kızlar Manastırı’na giriş ücreti Trabzon Metropol Kart ile 11 TL’den, 12,76 TL’ye, Öğrenci girişi de 5 TL’den 5,80 TL’ye çıkartıldı. İlgili alanlarda çekim yapan profesyonel fotoğrafçılardan alınan ücret 80 TL’den 92,80 TL’ye, video çekimlerinden alınan ücret 385 TL’den 446 TL’ye çıkartıldı.

Düğün, Konferans salonu, Evlenme salonlarına da yüzde 10 oranında zam yapıldı.

Ayrıca dikkat çeken bir başka konu da mezarlık yeri almak isteyenlerin ödediği 5000 TL’nin 5800’e çıkartılması oldu. 

Ulaşımla alakalı ise şehir içi belediye otobüslerde kullanılan TAM kart fiyatı 10 TL’den 11 TL’ye Kişileştirilmiş kart fiyatı da 15 TL’den 17,40 TL’ye yükseltildi.

CHP Grup Başkan vekili Turgay Şahin, “63 maddeden oluşan bin küsur maddeye zam geldi. Ben bunu geçen yıl da dedim. Bunlar madde madde oylanırdı. Meclis üyeleri de zam oranlarını tartışır ve karar verirdi. Merkezi hükümette aynısını yapıyordu. Torba yasa çıkarıyor. Arada bir tanesini inceledi. Tabi akaryakıt arttı giderler arttı zam yapılmalı. 16 dan 20’ye kadar zam oranı belirlemiş idare. Bir tanesi müzelere girişler. Yüzde 16 zamlı, ikincisi Hamamizade’de veya bize ait salonlarda garip gureba orada nikah yapıyor. Parası olan zaten lüks otellere gidiyor. Buraya niye zam yapıyoruz. Hadi diriden alıyoruz, ölüden neden alıyoruz. 5 Bin lira olan Sülüklü gibi mezar yerlerinde 5800 olmasın" dedi.

Turgay Şahin’in sorusu üzerine geçen sene yine Turgay Şahin’in önerisiyle indirilen Müze ve Salonların fiyatlarının yüzde 10 artırıldığı, mezar konusunda ise ölüm anında değil de önceden mezar almaya yönelik bir fiyat belirlendiği belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber