Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis'inde T.C. tartışması

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde T.C. ibaresinin tabelalara konulması konusunda tartışma yaşandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis'inde T.C. tartışması

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Büyükşehir belediye Meclisi Aralık ayı oturumları devam ediyor. Mecliste daha önce önerge olarak verilen T.C. ibaresinin tabelelara konulması konusunda tartışma yaşandı.

İYİ Partili Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu’nun 11.11.2019 tarihinde meclis gündemine verdiği belediyenin isminin geçtiği tabelalara T.C. ibaresi konulması önergesi Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna devredilmişti.

Komisyondan meclise gelen kararda; T.C. ibaresinin kullanılmasının karar yada önerge konusu olamayacağı belirtilerek, komisyonun bu bağlamda bir karar yetkisi olmadığına oy birliği ile karar verildiği ifade edildi.

Bu kararla T.C. ibaresinin konulmasının meclis kararı olamayacağı, idari bir karar olduğu belirtilmiş oldu.

Daha sonra mecliste T.C. ibaresinin konulması konusunun oylanıp oylanmaması konusunda tartışma yaşandı...

Konu ile ilgili olarak söz alana Trabzon Büyükşehir belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Konu neden gündeme alındı. Meclis üyelerimizin tüm önergelerinin gündeme alınacağını söylemiştim. Davut Çakıroğlu’nun önergesi gündeme alındı. Ben eski vali olarak bunun hukuki boyutunu biliyorum. Mevzuat olarak bizim Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin işi belli. Başka bir mevzuatta da belediyelerin önüne T.C. ifadesi koyulma yetkisi yok. Komisyonumuz da bunu ifade etti. Bende şahsen bu işe yıllarını vermiş bir kardeşimiz olarak katılıyorum. Siyasi olarak bu konunun en son tartışılacağı yer Trabzon Büyükşehir Belediyesi’dir. Bize yıllarca Trabzonluyuz dediğimizde bayrak sevdalısı olarak bakılmıştır. Usulen bu konuyu gündeme aldık ve usulen bu konuyu kapatacağız. Biz T.C. ifadesini yazışmalarımızda kullanıyoruz. Çakıroğlu bir önerge verdi. Bunu bizzat bana da iletebilirdi. Bu yolu seçti. Bu önerge meclisin karar verebileceği bir önerge değildir. Ama T.C. ifadesini taşımak bize her zaman gurur verir” dedi.

REDDEDİLDİ

T.C. ibaresi maddesi komisyondan gelen görüş doğrultusunda oylandı. Mecliste sadece CHP ve İYİ Partili üyelerin kabul oyu verdiği oylamada önerge Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yetkisinin olmadığı gerekçesiyle reddedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber