Trabzon büyük illeri geride bıraktı

Yabancılara konut satışında Trabzon 3. sırada

Trabzon büyük illeri geride bıraktı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yabancılara konut satışında Trabzon'un üçüncü sırada yer aldığı bildirildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasından (TTSO) yapılan yazılı açıklamada, TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2017 Temmuz ayında Türkiye'de yabancılara bin 726 konut satışı gerçekleştirildiği belirtildi.

Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 65,3'lük artışın sağlandığı yabancılara konut satışında, ilk sırayı 528 konutla İstanbul'un aldığı ifade edilen açıklamada, Antalya'nın 386 satışla ikinci, Trabzon'un ise 121 konutla üçüncü olduğu kaydedildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon'un yabancıların tercih ettiği ilk üç şehirden biri olmasının, şehir ekonomisine katkısına vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Özellikle Körfez ülkelerinde yapılan tanıtım faaliyetleri ve oradan gelen turist sayısının her geçen gün artması, buna bağlı olarak konut satışlarını da belirli bir seviyenin üzerinde tutuyor. Trabzon'daki inşaat firmalarımız açısından sevindirici bir durum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber