Trabzon bu eyleme katılacak mı?

Türkiye’de büfeler eylemde…

Trabzon bu eyleme katılacak mı?

Haber61/Haber Servisi

Türkiye genelinde büfeler eylem yapma kararı aldılar. 26 Nisan tarihinde kepenk kapatacaklar. 

“Neden kapatıyoruz” başlığı altında yapılan eylemin gerekçesini ise 10 maddeyle sıraladılar. Bu eyleme Trabzon’daki büfeler de katılacak. Peki neden?

İşte gerekçekleri yıllardır büfecilik yapan Ali Şahin 10 maddeyle şöyle sıraladı;

1- Saat 22.00’da uygulanan alkol satış yasağının saat 24.00’a uzatılması için kepenk kapatıyoruz.
2- Haksız rekabet içinde kaybolan küçük esnaf için.
3- Alkol Satış yasağı sebebiyle 22.00’den sonra alkol vermediğimiz için müşterilerimizle kötü oluyoruz.
4- Her sene sigara ve alkola uygulanan zamdan dolayı sahte içki ve kaçak sigaralara artan rağbet yüzünden kepenk kapatıyoruz.
5- Kırmızı ışıkta geçen canına kasteden sürücü 235 lira, uyuşturucu madde satarak insanların sağlığına hayatını tehlikeye atan şahıslar 167 lira, ceza öderken vergisini ödeyip sattığımız biradan en az 37 bin lira ceza ödememek için kepenk kapatıyoruz.
6- Sokak aralarına kadar giren zincir marketlerin uygulamış olduğu fiyat politikaları yüzünden bu haksız rekabet ortamında mücadele gücümüz kalmadığından kepenk kapatıyoruz. 
7- Saat 22’den sonra alkol satış yasağını fırsata çevirmek isteyen art niyetli kişilerin esnafı sivil polisisiz diye kandırmasından dolayı kepenk kapatıyoruz.
8- Bazı illerimizde emniyetin görev ve yetkilerinin orantısız kullandığını gözlemlediğimiz için kepenk kapatıyoruz.
9- Trol ile balık avlamanın cezası 1750 lira ve hayvana tecavüz işkence bile kabahatler kanununa giriyor. Haksız emsalsiz cezalara dur demek için kepenk kapatıyoruz. 
10- Televizyonlarda sigara ve alkol görüntüleri mozaiklerinken silahların alkole nazaran zararmış gibi gösterilmesi akıl tutulmasıdır. Silah yakalatmak ufak para cezası ama 22.00’dan sonra alkol satarken yakalanmak 36 bin 758 lira olduğundan kepenk kapatıyoruz.
Trabzon bu eyleme katılacak mı?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler