Trabzon Boztepe için ortak proje! Başkan detayları açıkladı: İhaleye çıkıldı

Trabzon’un gözde mekanı Boztepe için ortak proje yapılıyor.

Trabzon Boztepe için ortak proje! Başkan detayları açıkladı: İhaleye çıkıldı

Haber61 - haber Servisi / Trabzon Büyükşehir belediyesi Şubat Ayı meclis toplantıları devam ediyor. Toplantının bugünkü oturumunda Bozte:’ye yapılacak olan projenin detayları paylaşıldı. Yürüyüş yolu ve seyir terası yapılacak proje için ihaleye çıkıldı.

İYİ parti Grup Başkanvekili Arslan Güner’in sorduğu “Dün size mecliste Seyri Şehir ve Boztepe Kültür Rotası altında bir yetki verdik. İsminden anladığımız kadarıyla bu basit bir seyir terası projesi değil. Bu hazırlanan projeyi biraz daha detaylı anlatır mısınız?” sorusuna cevap veren Zorluoğlu “Bu proje Ortahisar belediyesi ile ortak bir projemizdir. Bu manada proje hazırlığı tamamlandı ve yetkili kurullardan geçti. Dün de Büyükşehir ile Ortahisar arasında ortak proje yapılmasına olanak sağlayan karar dün meclisimizden çıktı. Proje iki ayrı bölümden oluşuyor. Bir kısmını Ortahisar Belediyemiz yapacak. Bir de Büyükşehir Belediyesinin yapacağı daha büyükçe bir bölüm var. “ ifadelerini kullandı.

Ortahisar belediyesi’nin yapacağı yürüyüş yolu ve Seyir terası ile alakalı bilgi veren Başkan Ahmet Metin Genç, projenin ihaleye çıktığını belirtip “Bizim Boztepe’de bir seyir Terası projemiz vardı. Bunu Büyükşehir belediyemiz ile paylaştıktan sonra Boztepe’de Büyükşehirimizin de bir projesi olduğu ve bunları birleştirip yapmak konusunda mutabık kalmıştık. Daha sonra uygulama projesi aşamalarımız tamamlandı. Dün itibariyle de meclisimizden protokol kararını aldık. Dün itibariyle de ihaleye çıktık. Bizim Kızlar Manastırı’nın güneyinden başlamak üzere 1 KM’lik ahşap bir yürüyüş yolu ve bunun belli bir mesafesinden sonra bir seyir terası projemiz var. Bu yürüyüş yolunu da Büyükşehir Belediyemizin yapacağı proje ile entegre edecek bir proje yaptık. Ayrıca Boztepe’de bulunan mağaralara da bir ulaşım olabilir mi? O konuda da bir çalışma yaptık. Orası hem Kuruldan hem Çevre bakanlığımızdan hem de Büyükşehir belediyemizden olurlar alındı, prosedürler tamamlandı ve dün itibariyle ihaleye çıktı.” Şeklinde konuştu.

Murat Zorluoğlu ise konu ile alakalı tekrar söz alarak “Ortahisar Belediyesi ile gerçekleştireceğimiz çok önemli bir proje olarak görüyoruz. Boztepe bizim vitrinimiz. Oranın var olan güzelliğine güzellik katacak, asla bir çevre tahribatına yol açmayacak şekilde hassas bir proje çalışması yapıldı. Uygulamasını da aynı hassasiyetle hepimizin takip etmesi gerekir. Orası tescilli bir alan olduğu için çok fazla da bir yapılaşma olmadı. Biz de aynı hassasiyetle kalan kısmını otoparklar, oradaki alanların düzenlenmesi ve daha rahat yürüyüş alanları oluşturulması ve küçük çaplı yeme içme yerlerinin modernizasyonu ve yukarıya doğru asgari alanın alınarak daha da genişletilmesini arzu ediyoruz. O askeri alanın Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusunda da epey bir çalışma yürüttük şuana kadar. İnşallah Boztepe’mizi de daha cazip bir hale getiririz.

Orada bir karmaşa var yaz aylarında. Otopark problemi var düzene sokmamıoz lazım. Verici var dağınık bir şekilde onun daha güzel bir şekilde düzenlememiz lazım. Bir büyük anıt benzeri bir yapı düşünüyoruz. Bunlar ilk aklıma gelenler ancak daha ayrıntılı bilgi önmüzdeki günlerde veririz meclisimizde.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber