Trabzon bir değerini kaybetti! Trabzonspor'un kurucu üyesi Sabit Sabır vefat etti!

Trabzonspor'un kurucu üyesi Sabit Sabır hayatını kaybetti. Sabit Sabır kimdir?

Trabzon bir değerini kaybetti! Trabzonspor'un kurucu üyesi Sabit Sabır vefat etti!

HABER61 - HABER SERVİSİ

Trabzonspor'un kurucu üyelerinden, bir dönem Trabzon Ticaret Borsası'nın meclis başkanlığını görevini ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeliğinde de bulunan Sabit Sabır hayatını kaybetti.

Cenazesinin 24 Nisan 2019 Çarşamba günü Trabzon İskenderpaşa Camii'nden ikindi namazına müteakip kılınacak namazla mezarına defnedileceği öğrenildi.

Sabit Sabır Kimdir?

1932 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Sabit Sabır, ilkokulu Trabzon'da lise eğitimini ise İstanbul Robert Koleji’nde tamamlamıştır. 1958-1961 yılları arasında ABD Pennsylvania Üniversitesi İş İdaresi Bölümü’nde Milletlerarası Ticaret konusunda master yaptı. 1964 yılında kurduğu Sabırlar Fındık İhr. Ltd. Şti ile fındık ticaretine başladı ve bugüne kadar devam etti. Bu zaman dilimi içerisinde Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nde (KFMİB) yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık görevlerinde bulundu. 1968-1995 yıllara arasında aralıksız yıl 27 Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanlığı yaptı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeliğinde bulundu.

1967’de kurulan Trabzonspor’da kurucu üye olarak görev aldı. Üretimden tüketim aşamasına kadar fındık konusunda Türkiye’de değil, Dünya da en geniş bilgiye sahip kişi olarak da tanımlanıyor.

Trabzon bir değerini kaybetti! Trabzonspor'un kurucu üyesi Sabit Sabır vefat etti!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler