Trabzon bir değeri daha kaybetti! Yusuf Katipoğlu kimdir?

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun atölyesinden çıkan Yusuf Katipoğlu hayatını kaybetti.

Trabzon bir değeri daha kaybetti! Yusuf Katipoğlu kimdir?

Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesinden yetişen ve bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında sayısız sergiye imza atan Trabzonlu Yusuf Katipoğlu, 77 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Katipoğlu'nun cenazesi bugün öğlen Kuzguncuk'tan kaldırıldıktan sonra memleketi Trabzon'a getirilecek ,yarın İskender Paşa Camii'nde öğlen namazında yapılacak törenin ardından Asi Mezarlığı'na defnedilecek.

Yusuf Katipoğlu kimdir?

1941 yılında Trabzon’da doğanYusuf Katipoğlu, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesinden 1968 yılında mezun oldu. 1975’te Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ni kurdu. 1978’e kadar Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi'nin yöneticiliğini üstlendi. Ressam Ursula Katipoğlu ile evli olan sanatçı, 1981 yılında eğitim kurumlarındaki görevlerini bırakarak Kuzguncuk’a yerleşti ve çalışmalarını buradaki atölyesinde sürdürdü. Yakın zamanda eşi ile birlikte ‘Birikim’ isimli bir sergi açan Katipoğlu, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber