Trabzon BB. Aday Adayı Türkay Gümüş mevcut belediye başkanını eleştirdi

AK Parti Trabzon Büyükşehir Başkan Aday Adayı Türkay Gümüş açıklamalarda bulundu.

Trabzon BB. Aday Adayı Türkay Gümüş mevcut belediye başkanını eleştirdi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adaylığını açıklayan iş adamı Türkay Gümüş, mevcut belediye başkanı hakkında konuştu.

Trabzon'un şu anki Belediye Başkanı olan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun sevdiği bir insan olduğunu belirten Gümüş, "Mevcut Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kendisinden Trabzon adına talep ettiğim herşeyi yerine getirdi. Okul için, cami için, yurtlar için, yol için... Kısacası istediğimiz herşeyi yerine getirmiştir. Kendisini seviyoruz. Orhan Bey çok zeki bir insan. Zeki insanlar yanlarında biat eden, fikir üretmeyen insanlar ister. Oysa akıllı insanlar yanlarında fikirlerine karşı ya da alternatif fikir oluşturan yükünü hafifleten, stresini azaltacak insanlar ister. Dolayısıyla bugün Orhan beyin etrafına baktığımızda keşke, zekiliğin gerektirdiği bir yapıyı değilde aklı ön plana çıkaracak yapıda insanlar olsaydı. Orhan Beyi tek başına eşetirmek doğru olmaz çünkü onun bir meclisi var. Dolayısıyla o meclisin vasfı da Orhan beyin başarısını arttıracak ya da düşürecek seviyede. Bunu da halkın takdirine bırakıyorum.

KÜLTÜREL VE SOSYAL ALANDA GERİLEME

Trabzon sosyal ve kültürel bakımdan geri kalmıştır. Düşünün; Osmanlı'da matbaa ilk İstanbul'a ikinci olarak ise Trabzon'a geliyor  ve Anadolu'da gazetenin basıldığı ilk şehir Trabzon oluyor. Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nde Trabzon'u; birçok divan sahibi şair ve yazarın olduğu yer şeklinde anlatır. Bu önemli bir kültürel yapının olduğunu ortaya koyuyor. Metrekareye en fazla sanatçının düştüğü şehirdir Trabzon. Ama bu insanlar Trabzon'dan gittiler. Bizim sorgulamamız gereken tek şey Trabzon'dan neden gittiler?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber