Trabzon Basınının acı kaybı! Harun Yavruoğlu hayatını kaybetti

Trabzon basınının emektarlarından Harun Yavruoğlu hayatını kaybetti.

Trabzon Basınının acı kaybı! Harun Yavruoğlu hayatını kaybetti

Trabzon'da yayın yapan Taka Gazetesi yayın danışmanı yazar, Karikatürist Harun Yavruoğlu hayatını kaybetti. 

Cenazesi bugün ikindi namazına müteakip, Akçaabat ilçesi Doğanköy Mahallesinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Haber61 olarak Yavruoğlu'na Allahtan rahmet, kederli ailesine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı dileriz.

HARUN YAVRUOĞLU KİMDİR?

Harun Yavruoğlu 1956 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesinde dünyaya geldi. Karikatüre duyduğu ilgiyi ortaokulda farkederek geliştirmeye başladıktan sonra bugüne kadar 15'in üzerinde sergi açmıştır. Karikatürleri bir çok gazete ve dergide yayınlanırken  1985-86 yıllarında Karadeniz Gazetesi Taka mizah sayfasını yaptı ardından 1990-92 yıllarında Hamsi Mizah Gazetesinin yayın kurulunda yer aldı. 2000-2003 yıllarında Karadenizden Günebakış Gazetesinin “Durum Karışık “mizah ve karikatür sayfasını hazırladı. Zigana TV'de Şaka Maka Derken isimli programı yaptı. Taka Gazetesi'ne uzun süre karikatürleriyle renk katmıştır.

Katıldığı karikatür yarışmalarından bir çok ödül alan Yavruoğlu ayrıca bir çok yazı ve şiir de yayınlamıştır. Bir dönem Karadeniz Yazarlar Birliği Meclis Başkanlığı görevini yürütmüştür. Türk Telekom Teşkilatında uzun yıllar Eğitim ve Meslek Geliştirme Müdürlüğü İdari ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü görevlerinde bulunan Yavruoğlu 2005 yılında emekli olmuştur. Ayrıca evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber