Trabzon Basın Müzesi için ilk adım atıldı

Trabzon Basın müzesi ile alakalı ilk adım atıldı. 

Trabzon Basın Müzesi için ilk adım atıldı

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi tarafından yapılması planlanan Trabzon Basın müzesi ile alakalı ilk adım atıldı. 

Plan Bütçe Komisyonu tarafından meclise sunulan basın müzesi için binanın 10 yıl süreyle kiralanması mecliste görüşüldü.

CHP Grupbaşkanvekili Turgay Şahin söz alarak "Bu kültürel bir faliyettir. Mülkiyeti yoksa bu tip binalar kiralanabilir. Basın müzesi kiralanması için genel yetki alınsaydı. Adrese teslim bir yetki isteniyor. Bu bina talidat isteyen bir binaya benziyor. Biz idareye genel bir yetki verelim onlarda daha uygun bir bina bulsun. Fikir ve bölge seçimi doğru. Keşke bu tip tarihi binaları toplayabilsek." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Şahin'in sözleri üzeirne "Biz binayı gördük güzel bir bina. Güzel bir bahçesi var. Yanında bir kaç metruk bina daha var. Satın alım da yapabiliriz. O bölgeyi sanat kültür sokağı yapmak istiyorum. Ama size katılıyorum genel bir yetki verilebilir." İfadelerini kullandı.

Turgay Şahin'in uyarısı da dikkate alınarak ada parsel ifadeleri kaldırıldı ve yapılan oylama sonucunda Basın Müzesi kurulabilmesi adına 10 yıl süre ile bina kiralaması yetkisi oy birliği ile kabul edildi.

Trabzon basın müzesi için ilk adım atıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber