Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı

Trabzon Esnaflarından Ali Çolak Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı

Haber61 - Haber Servisi / Yaklaşan Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanlığı seçimleri için adaylar netleşmeye başladı.

Trabzon Esnaflarından Ali Çolak da bugün düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıklayıp, yapacağı çalışmalar hususunda bilgilendirmeler yaptı.

Başkan Adayı Ali Çolak başkan adaylığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Üyelerine değer veren, her zaman yanında olan, haklarını savunan, koruyan bir anlayışı prensip edinip birlik ve beraberliğimizi sağlamak, hep beraber bir güç olmak için 2022 yılının ilk aylarında yapılacak olan Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanlığına adaylığımızı açıkladık.

Öncelikle bana güvenerek destek olan, benimle beraber bu yola çıkan odamız üyelerine çok teşekkür ediyorum. Rabbim bu çıktığımız yolda bizleri utandırmasın.

Biz bu yola çıkarken kimin neyi, neden yapmadığını sorgulayarak değil biz neleri nasıl yaparsak esnafımıza faydamız olacak bunun gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Amacımız ayrıştıran, uzaklaştıran ve ayrımcılık yapan bir anlayışla değil; tüm esnafımızı birleştiren, kaynaştıran sevinçte ve kederde bir olabilen bir yönetim anlayışı olacaktır.

30 yıldır sektörün içinde olan biri olarak sektörün ve esnafın sorunlarını biliyorum ve yaşıyorum. Yönetim kurulunda ki arkadaşlarım da her gün bu sorunların içerisinde yoğrulan cefakâr esnaf arkadaşlarım dan oluşmaktadır. Hep birlikte el ele, gönül gönüle vererek kenetlenip sorunların üzerinden nasıl gelebiliriz ,bunun plan ve projelerini geliştiriyoruz. Esnaf arkadaşlarımızı ziyaretlerimizde bu konuda ki çalışmalarımızı, projelerimizi kendilerine de ayrıntılı bir şekilde anlatıyoruz.

Esnafımızın birçok sorunu vardır. Bu sorunlarımızın yanı sıra 1 yıldır tüm dünyayı ve ülkemizi tehdit eden salgın hastalık da bu sorunlarımızın üzerine tuz biber ekmiştir, esnafımız bir umut bir destek beklemektedir her gün mantar gibi büyüyen zincir marketler ve sermaye gücüne karşı esnafımız tamamen yalnızlığa ve karanlığa mahkum olmuştur. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım esnafımıza yalnız olmadığını hissettirmek doğru hamlelerle sorunlarına çözüm getirmek için Oda yönetimine talip olduk.

Hiçbir sorunun çözümsüz olduğuna inanmıyoruz. Sorunların doğru hamleler yapıldığında muhakkak ki bir çözümü vardır. Yeter ki samimi bir şekilde bunu isteyelim ve bu sorunların üzerine düşelim. İnşallah sorunları esnafımızın da destekleriyle çözecek, yüzleri güldürecek ve gelecek günler için umutları tazeleyeceğiz.

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odasına Allah’ın izni esnaf arkadaşlarımızın da desteği ile seçildiğimizde esnafımıza yeni bir hizmet anlayışı ile sizlere hizmet edeceğiz.

bakkalımıza, manavımıza, büfemize, kantincimize hizmet yarışında bizde varız. Bismillah ile kepenklerini açan, Allah için Allah’ın adı ve izni ile işe başlayan helal kazanan, harama meyletmeyen esnaf ve sanatkarlarımızın mesleki faaliyetlerinde karşılaştıkları zorluk ve sıkıntıların aşılmasında sizlerin yanında olabilmek için sizler le birlikte sorunların üstesinden gelmek için sorunlara çözüm odaklı planlarımızla projelerimizle odamızı yönetmeye esnafımıza hizmet etmeye talibiz. Sözlerime son verirken bilinmesini isterim ki sadece şu son salgın hastalıkta bile görüldü ki esnafımız sahipsiz kendi kaderine terk edilmiş bir durumda esnafımız için koruyucu ve kollayıcı hiçbir tedbir alınamadı. Gücün ve sermayenin karşısında yalnız bırakıldı. Esnafın feryadını bir basın açıklaması İle dile getirmekten imtina ettiler. Bunca sebepledir ki sorunlarımızı dile getirmek ve çözüme ulaştırabilmek için yönetici arkadaşlarımızla beraber bu göreve talip olduk. Destek sizden hizmet bizden

Başkan Adayı Ali Çolak projelerini ise şu şekilde sıraladı:

1.Adı Bakkallar ve Sebzeciler esnaf odası olan kurumumuzu sözle değil özde esnaf odası yapacağız. Sadece üyelerimizin aidat ödemelerinin tahsil edildiği bir yer olmaktan çıkaracağız.

2.Üyelerimizi sadece seçim dönemlerinde hatırlamayıp sevinçlerinde üzüntülerinde dertlerinde beraber olacağız.

3. 20 yıldan beri kullandırılmayan eğitim bütçesini kullandıracağız.Üyelerimizin çocuklarından iyi dereceyle üniversite kazanan gençlerimize eğitim bütçesinden burs vererek destekleyeceğiz.

4. Meslekte 30 yıl ve üzeri aktif ticaret yapan üyelerimizi hem onure edeceğiz hem de onların bilgi ve birikimlerinden istifade edeceğiz.

5. Zincir marketler karşısında ezilmemek için MAHALLE BAKKALI kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla afiş ve bilbort çalışması yapıp yerel basınında haberler yaparak esnafımıza destek olacağız.

Esnaflarımız arasında sürekli istişare halinde olacak bir alt komisyon kurarak sorunları yerinde tespit edip anında çözümlemeye çalışacağız.

7. ESNAF KART çalışması yapacağız. Her üyemize bir üyelik kartı çıkartacağız kart sahibi üyelerimizin farklı durumlarda indirim almasını sağlamak için (otopark,sağlık hizmetleri vb) gibi çalışmalar yapacağız.

8. Odamızın kapısını kapatmayıp günlük NÖBETÇİ YÖNETİCİ uygulamasını faaliyete geçireceğiz. Gelen üyelerimiz birebir işlemleri konusunda ilk önce yöneticimizle muhatap olacak.

9. Esnaf odamızla üyelerimiz arasındaki iletişim kanallarını (sosyal medya Twitter Whatsapp gb) 24 saat açık tutarak her türlü haberleri anında tespit edip üyelerimize bilgilendireceğiz.

10. Satarken değil alırken kazanmak için satın alma departmanı kuracağız üyelerimiz adına firmalar ile pazarlık yapıp fiyat farklılıklarını en az da indirmeye çalışacağız.

11. Kamu kurum ve kuruluşları ile birebir görüşmeler yapılarak üyelerimizin her türlü ihtiyaçları temin edilecek varsa sorunları anında çözülecek.

12: Milli bayramlarda odamızda bayramlaşma programı düzenleyeceğiz.

13: Odamızı sizlerle beraber yönetip layık olduğu en güzel yere getireceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler