Trabzon’da Tünel Akvaryum’un açılışı yapıldı

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Tünel Akvaryum açılışı yapıldı.

Trabzon’da Tünel Akvaryum’un açılışı yapıldı

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bölgede ilk olan Tünel Akvaryum’un açılışı yapıldı.

Ortahisar Belediyesi’nin Zağnos ile Tabakhane vadileri arasında bulunan Trabzon Kalesi’nin hemen altında inşa ettiği ‘Trabzon Akvaryum’ 80 farklı türde, yaklaşık 5000’den fazla deniz canlısına ev sahipliği yapıyor.

Açılışa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Devlet eski Bakanı Faruk Özak, Trabzon eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Asım Aykan, Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, Trabzonspor Yönetim kurulu üyeleri ve bir çok kurumun il müdürü ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin genç şu ifadeleri kullandı:

Şehrimize artı değer katmak için hazırladığımız ve dünyada ilk kez tünelin içinde Tünel Akvaryum’un şehrimize kazandırmanın gururuyla saygılarımla sizleri selamlıyorum.

Trabzon’umuz tarihi güzellikleri, tarihi ve sanatıyla öne çıkıyor. Geliişen trendi turizm olan şehrimiz. Bu düşünceden hareketle önceki dönem arkadaşlarımızla oturduk konuştuk. Şehrimize böyle cazip projenin artı değer katacağı noktasında çalışma yaptık. Çok zor süreçlerden geçtik. Prosedürleri aşmak için büyük emek sarf ettik.

Projemizi hamdolsun hayata geçiriyoruz.

Tatlı su, tuzlu su ve okyanus canlılarını burada hem hemşerilerimiz ve turistler gelip görecek. Burada diğer akvaryumlarda olmayıp, burada olan istisnai tür var. O da bordo mavi balıklar. Gerçekten bordo / mavi balıklar.

Abdullah Avcı hocamızda aramızda. 8. Şampiyonluk onla taçlandı.

Afrika’nın, Malavi gölünden bunları getirttik. Ondan istisnai buradalar. Hepimizin güzel beğenisine sunacağız. İstanbul ve Antalya’da, Ankara’da da akvaryumlar var. Ankara’nın doğusunda sadece Trabzon’da yaptık. Oradaki fiyatlara nazaran çok uygun fiyatla açılışı gerçekleştireceğiz” dedi.

Açılışta konuşan Eski Milletvekili Asım Aykan Şu ifadeleri kullandı:

Bu vadiyi böyle görmek bizim için bir nimet. Bu vadi yapılmazsa bu akvaryumda yapılmazdı. Sayın Cumhurbaşkanımız ile açılışımızı yapmıştık. Buradan bize gelen hanımlar bizden fare zehiri istiyorlardı. Bu hale geldi çok şükür. Ortahisar’ı prıl prıl yapmaktı hedefimiz.

Bu eserimiz bir farklılık oluşturacak yeni bir çalışmadır. Çok emek ve çile çektiler. Sonunda başardık. Şehrimiz için hayırlı olsun inşallah.

Açılışta konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı:

Değerli Ortahisar Belediye başkanımızı kutluyorum. Çok büyük bir iş başardınız. Şehrimize gelenek olan yerli ve yabancı turistler için önemli bir d3stinasyon oluşturdunuz.

Bu eseri burada yapmak çok büyük emek gerektirirdi. Buradaki bordo mavi balıklar belki basına en çok yansıyacak balıklar olacak. Abdullah Avcı Hocamız içeride balıkların performansına bakacağım dedi. Bu eseri yapan herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.

Trabzon'da Tünel Akvaryum'un açılışı

Trabzon'da Tünel Akvaryum'un açılışı

Trabzon'da Tünel Akvaryum'un açılışı

Trabzon'da Tünel Akvaryum'un açılışı

Trabzon'da Tünel Akvaryum'un açılışı

Trabzon'da Tünel Akvaryum'un açılışı

Trabzon'da Tünel Akvaryum'un açılışı

Trabzon'da Tünel Akvaryum'un açılışı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber