Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden Dünya Çocuk Hakları Günü açıklaması

Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt,  20 Kasım “ Dünya Çocuk Hakları Günü” nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden Dünya Çocuk Hakları Günü açıklaması
Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Çocuk  Hakları Sözleşmesi'nin kabul edildiği belirtildi. 


Sözleşme ile çocukların yaşama, gelişme, korunma ve katılıma ilişkin tüm hakların bütün çocuklara eşit olarak tanınması prensibi getirildiği ve çocukların üstün yararının gözetilmesi ilkesinin benimsendiği ifade edildi. 

Açıklamada, 3/7/2005 tarihinde kabul edilen 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu ile çocukların korunması, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınmasının amaçlandığı, ancak bunun yeterli gelmediğinin altı çizildi. 

Ahmet Kurt'un açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Maalesef her geçen gün bir çok çocuk ölmekte , dünya kamuoyunun  gözü önünde sahillere vurmakta, kız çocukları erken yaşlarda evlendirilmekte, çocuklar eğitim haklarından mahrum kalmakta, cinsel istismara uğrayan ve işçi olarak çalıştırılan çocuk sayısı  artmaktadır.

Ülkemizde de, Anayasa tarafından devletimize verilmiş olan, çocuğun korunması ve gelişiminin sağlanması görevi tam olarak yerine getirilmesi ve gerek yasal gerek ise eğitim alanında milli ve manevi değerleri dikkate alarak düzenlenmesi ile çocukların ve ailelerin korunup bilinçlendirilmesi en yüce görevlerimizdendir.

Ülkemizin modern ve muasır medeniyet seviyesinde bir eğitim sistemi, sosyal devlet anlayışı, gelişmiş ekonomik yapılanması ile çocuklarımızın geleceklerini onlara güvenle bırakabildiğimiz mutlu yarınlar için yukarıdaki önerilerin hayata geçmesini ve  bu yükümlülüklerin yerine getirilmesi içini yapılacak çalışmalarda üzerimize düşen yükümlülükleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştığımızı belirtmek isterim."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler