Trabzon'a yeni müze için start verildi

Trabzon’un değerleri yaşatılacak

Trabzon'a yeni müze için start verildi
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce, Ortahisar’da restorasyonu yapılan tarihi Trabzon evinde açılacak olan Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde yer alacak eser ve kişilerin tespiti ile ilgili komisyon ilk toplantısını yaptı.

Örnekleri Ankara, İstanbul, İzmir ve Erzurum ile Diyarbakır’da olan Edebiyat Müze ve Kütüphanesi’nden bir örnek de Trabzon’da yapılacak. Bunun için Trabzon’un tarihi mekânlarından biri olan Trabzon evi Ortahisar’da restore edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığınca restorasyonu devam eden Müze Evi ve Kütüphanesi’nde sergilenecek olan eserler ile eser sahiplerinin belirlenmesi için kurulan komisyon da ilk toplantısını yaptı.

İl Halk Kütüphanesi’nde yapılan komisyon toplantısı geniş katılım ile gerçekleştirildi. Trabzon kökenli, Trabzon’da her türlü yazılı eser ortaya koyan edebiyatçı, gazeteci, gezgin ve araştırmacının eserlerinin yer alacağı Edebiyat Müzesi’nde bu kişilere ait araç gereçler ile o kişilerle özdeşleşmiş her türlü argümanın sergileneceği müze, önümüzdeki aylar içerisinde hizmete girecek.

İlgili komisyonun çalışmalarına başlaması nedeni ile bir açıklamada bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, olaya katkı verecek herkese kapılarının açık olduğunu önerileri de beklediklerini ifade ettiler.

Müze Kütüphane için oluşturulan komisyonda Trabzonlu edebiyatçılar, gazeteciler, araştırmacılar, KTÜ’den edebiyat ve tarihçiler alanında uzman kişiler ve akil insanlar yer alıyor.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber