Trabzon'a Planetaryum ve Tekno-Hisar Bilim Merkezi

Ortahisar Belediyesi Trabzon'a "Planetaryum ve Tekno-Hisar Bilim Merkezi" yapacak.

Trabzon'a Planetaryum ve Tekno-Hisar Bilim Merkezi

Trabzon'da 2 bin 270 metrekarelik park alanı içine Ortahisar Belediyesi tarafından "Planetaryum ve Tekno-Hisar Bilim Merkezi" kurulacak.



Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, 2 Nolu Beşirli Mahallesi'nde, Karadeniz Bölgesinde bir ilk olacak "Planetaryum ve Tekno-Hisar Bilim Merkezi"ni hayata geçireceklerini belirtti.

Projenin yaklaşık 2 bin 270 metrekarelik park alanında yapılacağını aktaran Genç, park içerisinde 60 kişi kapasiteli planetaryum, bilimsel ve teknolojik çalışmalarını kapsayan atölyeler ile yeşilin bolca bulunacağı dinlenme alanlarının olacağını kaydetti.

Trabzon'a Planetaryum ve Tekno-Hisar Bilim Merkezi

Genç, proje kapsamında yapılacak diğer çalışmalar hakkında da şunları aktardı:

"Parkımızın içinde robotik bilimi, kodlama, üç boyutlu program ve yazıcılarla ilgili atölyeler ile akıl ve zeka oyunları, gezegen evi ve ahşap atölyesi olacak. Proje, çocukların okul haricinde güzel vakit geçirebilecekleri, onlara artı değer katacak etkinliklerle donatılmış bilim atölyelerinden oluşacak. Proje kapsamında oluşturulacak park ile Ortahisar ilçemize bilimsel bir boyut kazandırmayı hedefliyoruz."

Parkta, çocukları bilime ve teknolojik gelişmelere yöneltecek birçok ünitenin olacağına da işaret eden Genç açıklamasında, şunlara yer verdi:

Trabzon'a Planetaryum ve Tekno-Hisar Bilim Merkezi

"Parkımız içinde gezegen evi olarak adlandırdığımız planetaryum ile güneşin, gezegenlerin ve gök cisimlerinin gerçek zamanlı görüntüsünü, özel bir projeksiyon yardımıyla kubbe şeklindeki tavanın iç kısmına yansıtacağız. Bu gösteriyle özellikle okul çağındaki çocuklara evrenin gizemini ve keşif duygusunu aşılamayı hedefliyoruz. Planetaryum ile öğrencilerin, okullarda verilen gök bilimi ile ilgili eğitimlerini simülasyon yardımıyla tecrübe edebilecekleri bir uzay yolculuğu ortamı oluşturacağız."

Park içinde ayrıca Tekno-Hisar Bilim Atölyesi'nde de çocuklar için robotik, kodlama ve üç boyutlu yazıcılarla ilgili ünitelerinin olacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler