Trabzon'a Nevruz piyangosu

Doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel varlıkları ve tarihi yapısıyla dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon, Nevruz Bayramı dolayısıyla İranlı ve Azerbaycanlı turistlerin akınına uğradı.

Trabzon'a Nevruz piyangosu
Yaklaşık 4 bin yılık tarihi geçmişin izlerini ve kültürünü, doğal güzellikleriyle turizmin hizmetine sunan Trabzon'da, Nevruz Bayramı dolayısıyla otellerde yüzde 80'in üzerinde doluluk yaşandı. Turistler, şehir merkezindeki mağazalar, lokantalar ve alışveriş merkezlerinde vakit geçirdi.  

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu,  yaptığı açıklamada, Trabzon'un turizmde, yıla güzel bir başlangıç yaptığını söyledi.

Trabzon'u ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının her geçen gün arttığını dile getiren Ayvazoğlu, "Yılın ilk üç aylık rakamlarına baktığımızda geçen yıla oranla çok daha fazla yabancı turist ağırladık. Gelen turist sayımızın, sezona girdiğimizde daha da artarak devam edeceğine inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Ayvazoğlu, Trabzon'un Nevruz Bayramı dolayısıyla yoğun ilgi gördüğünü vurgulayarak, "Nevruz kutlamaları vesilesiyle İran ve Azerbaycan'dan şehrimizi ziyaret eden yabancıların sayısı geçen yıla göre büyük oranda arttı. Hedefimiz gerek iç turizm açısından, gerekse yabancılar açısından, turistlerin memnuniyet oranını artıracak bir yapıya ulaşmaktır." dedi.

- "Turizmin daha hareketli geçeceğine inanıyorum"

Nevruz Bayramı dolayısıyla kente gelen turistlerin alışveriş yaparak, tarihi ve turistik yerleri de gezdiğini anlatan Ayvazoğlu, "Bu yoğunluğun artması bizleri mutlu etti. Kentimize gelen turistler şehir merkezinde Atatürk Köşkü ve müzeler dışında, Uzungöl, Sümela, Hamsiköy, Sera Gölü ile Çal Mağarası'nı ziyaret etti. Otellerimizde de şu an itibarıyla yüzde 80'in üzerinde bir doluluk yaşıyoruz." diye konuştu.

Ayvazoğlu, Nevruz Tatili'ni tamamlayan turistlerin ülkelerine dönmeye başladığını ifade ederek, "Nevruz dolayısıyla gelen İranlı ve Azerbaycanlı misafirlerimizin yanı sıra her hafta iki defa şehrimize gelen Bahreynli misafirler de yer almakta. Buna ilave Körfez ülkelerden de gelen turistlerimizle ziyaretçi sayımızın giderek daha da artacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.  

Yeni turizm sezonundan umutlu olduklarını da belirten Ayvazoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geçen yıl 2 milyon 190 bin yerli ve yabancı turist sayısındaki 453 bin yabancı turistin üzerine, bu yıl daha büyük bir rakamla çıkacağımıza ve turizmin daha hareketli geçeceğine inanıyorum. Elimizdeki 2 aylık resmi verilere baktığımızda, gelen yabancı turist sayısı geçen yıla oranla yüzde 20 arttı. Bu yüzde 20'lik artış mart ayı itibarıyla daha da yukarıya çıktı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber