Trabzon'a 3 saatte dev yağış - Asıl tehlikeyi açıkladı

Trabzon Meteoroloji 11. Bölge Müdürü asıl tehlikeyi Haber61'e açıkladı.

Trabzon'a 3 saatte dev yağış - Asıl tehlikeyi açıkladı

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Meteoroloji 11. Bölge Müdürü Abdullah Ceylan, Haber61’e yaptığı açıklamada lokal yağmurların beklendiğini ancak tehlike oluşturacak asıl durumun toprağın doygunluğa ulaşmış olması olduğunu belirtti.

Trabzon’da son günlerde meydana gelen şiddetli yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. İlk olarak Araklı ilçesini vuran yağmur büyük çapta sele neden olurken can kayıplarına neden oldu. Daha sonra Yomra’da etkili olan yağışlar sonucu oluşan sel karayolunun bazı bölgelerinde çökmelere neden oldu. Önüne kattığı bütün rusubatı denize sürükledi.

Son olarak ise dün akşam saatlerinde Trabzon’un merkez ilçesi Ortahisar’da etkili olan şiddetli yağışlar, ev ve işyerlerini su basmasına, yollarda su birikintileri oluşmasına neden oldu. Oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi, trafik durma noktasına geldi.

Trabzon’da yaşayan vatandaşlar hayatı olumsuz şekilde etkileyen bu yağmurların ne kadar daha süreceğini merak ediyor. 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONU TOPRAK DOYGUNLUĞU

Konu ile ilgili olarak Haber61’e açıklamalarda bulunan Trabzon Meteoroloji 11. Bölge Müdürü Abdullah Ceylan, “Önümüzdeki süreçte lokal yağmurlar bekliyoruz. Şiddetli bir yağmur beklenmiyor. Lokal yağmurlar olacak. Dikkat edilmesi gereken en büyük sıkıntılardan bir tanesi de toprak aldığı yağmur sonucu doygunluğa ulaştı. Yağacak olan en ufak yağmurda bile toprak akışları olabilir buna dikkat edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

3 SAATTE 50 KİLOGRAM YAĞIŞ

Geçmiş yılların ortalaması olan 50 kilogramlık yağışın 3 saatte yağdığını sözlerine ekleyen Ceylan “Haziran ayında yağan yağışların geçmiş yıllardan itibaren ortalaması alındığında 50 Kilogramlık bir yağış ortalaması elde ediliyor. Biz dün akşam yağan yağmurda bu 50 Kilogramlık yağışı 3 saatte aldık. Bu yağış çok uç noktada bir yağıştır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber