Trabzon'a 2 önemli proje

Trabzon'a atıktan elektrik üretecek tesis ve katlı otopark yapacak.

Trabzon'a 2 önemli proje

Trabzon'da 2 önemli proje hayata geçirilecek.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, enerji üreten katı atık tesisi kurulumu için Araklı ilçesi sınırları içerisinde 340 dönüm arazinin Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından devralındığını söyledi. 

Katı atık yönetiminin şehirler için büyük önem arz ettiğini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “Araklı bölgesinde 340 dönüm araziyi Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak devralmış bulunmaktayız. Enerji üreten katı atık tesisleri bu yıl içinde planlanmış ve önümüzdeki yıl yatırımı gerçekleştirilmiş olacaktır” dedi.

METAN GAZINDAN ELEKTRİK ÜRETİYORUZ

Sürmene ilçesinin Kutlular bölgesinde düzenli katı atık depolamasının sürdürülmekte olduğunu da hatırlatan Gümrükçüoğlu, burada metan gazından elektrik üretildiğini ve elde edilen karın yüzde 51’inin Trabzon Rize Katı Atık Birliğine (TRABRİKAB) kaldığını söyledi.

Gümrükçüoğlu konuyla ilgili olarak, “Bir muhalefet partisi milletvekili diyor ki ‘orada toplu ölümleri bekliyoruz, metan gazı sızıntılarıyla birlikte ölümler meydana gelecektir.’ Bilmiyor ama hiçte sormuyor. Şu anda biz orada o metan gazından enerji üretiyoruz, para kazanıyoruz. Biz o metan gazından elektrik üretiyoruz. Sorsalar öğrenirlerdi” ifadelerini kullandı.

KATLI OTOPARK İÇİN 25 MİLYON YATIRIM YAPTIK

Ortahisar ilçesine Trabzon’un en büyük katlı otoparkını kazandırmak içinde şu ana kadar 25 milyonluk yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Yavuz Selim Bulvarı (Tanjant Yolu) üzerinde, Hacıkasım cami karısında bir katlı otopark yapımı için Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak 25 milyonluk yatırım yapmış bulunmaktayız. Bölgede kamulaştırma ve yıkım çalışmalarımız devam etmektedir. Orada Trabzon’un en büyük otoparkını, en modern otoparkını yapacağız” şeklinde konuştu.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler