Trabzon'a 14 moloz bariyeri yapılıyor

DSİ Trabzon'da taşkın riskine karşı çalışmalarını sürdürüyor

Trabzon'a 14 moloz bariyeri yapılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Trabzon’a yaptığı yatırımlarla içme ve kullanma suyu temin etmeyi ve derelerdeki taşkın riskini azaltmayı hedefliyor. Trabzon'da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki taşkın risklerin azalmasında da önemli rol oynadığı ifade edildi.

Bu kapsamda ‘‘Trabzon Araklı Çamlıktepe Mahallesi Taşkın Ve Rüsubat Kontrol Tesisi’’ kapsamında, önceki yıllarda taşkın afetine maruz kalan Araklı İlçesi Çamlıktepe Mahallesine 14 adet moloz bariyeri inşa ediliyor. Dere yataklarındaki rüsubat ile sığ heyelan malzemelerini tuzaklayacak olan bu bariyerler, çelik telli ağlar, esnek halkalar, yamaç ankrajları ve destekleme halatlarından oluşuyor. Konu ile ilgili bilgi veren DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Bilindiği gibi Doğu Karadeniz bölgesi en çok yağış alan bölgemiz. Dolayısıyla taşkın risklerini de en çok olduğu bölge. Bu bölgede yer alan Trabzon ilimizde taşkın risklerini azaltmak için önemli yatırımlar yapıyoruz” dedi.

Genel Müdür Yıldız şöyle devam etti: “Moloz bariyeri projesini ilk kez 22. Bölge Müdürlüğümüz eliyle Rize’nin Güneysu ilçesinde uygulamıştık. Moloz bariyeri taşkınlarda başarı ile çalışınca, bunu yaygınlaştırmaya karar verdik. Şimdi Araklı ilçemizde bunu gerçekleştiriyoruz. Çamlıktepe Mahallesine inşa edeceğimiz 14 adet moloz bariyeri ile rüsubi malzemeleri kontrol altına almayı hedefliyoruz. Bu rüsubi malzemeleri engellediğimizde, mansapta yer alan dere kesitlerinin daralmasını da engellemiş olacağız. Projemizin taşkın risklerini azaltma konusunda faydalı olacağına inanıyorum.”

Trabzon'a 14 moloz bariyeri yapılıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler