Tonyalı geceleri uyuyamıyor

Haber61.net – Haber Merkezi – Trabzon’un Tonya ilçesinde yapılması planlan HES ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararını verdi. ÇED raporuna göre; HES’in yapılması kararı onaylandı. Folderesi Canikdere mevkiinde HEDA Elektrik Üretim LTD. Şti. tara

Tonyalı geceleri uyuyamıyor

Haber61.net – Haber Merkezi – Trabzon’un Tonya ilçesinde yapılması planlan HES ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararını verdi. ÇED raporuna göre; HES’in yapılması kararı onaylandı. Folderesi Canikdere mevkiinde HEDA Elektrik Üretim LTD. Şti. tarafından yapılmak istenen Çamlı Regülatörü ve HES Kırma-Yıkama-Eleme Tesisi için geri sayım başlarken bir süre önce firma yetkilileri ilçede yumurtalı saldırıya uğramıştı.

Trabzon Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili duyuru yapıldığı öğrenildi.İl müdürlüğünden yapılan duyuruda, proje ile ilgili görüş ve önerilerde bulunmak isteyenlerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, posta, faks, e-posta yoluyla görüş ve önerilerini bildirebilecekleri vurgulandı.

HEDA Elektrik Üretim LTD Şti. 2010 yılında yine Folderesi üzerinde kurmak istediği Çamlı Regülatörü ve HES projesinin ÇED raporu, 2011 yılında Trabzon İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Bu durum sonrası Firma yetkilileri HES’i yapa bilmek için uzun uğraşlar verirken Tonya Haklıda yaptırmamak için uzun uğraşlar göstermişti.

Tonya’nın tek korkulu kabusu tek Folderesi üzerinde yapılması planlanan HES değil. Bir diğer sorun ise EMBA adlı firmanın ilçede yapmak istediği Çimento fabrikası. Fabrika yetkililerinden son edinilen bilgiye göre; Fabrika en kısa zamanda yapımına başlanması planlanıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber