Tonya Tereyağı dünyaya böyle tanıtılacak

Tereyağı “Tonya’dan Dünya’ya” sloganı ile tanıtılacak.

Tonya Tereyağı dünyaya böyle tanıtılacak

Trabzon Ticaret Borsası’nın 12X12 Karadeniz Toplantıları kapsamında 11 Ekim 2019 tarihinde Trabzon’un Tonya ilçesine bağlı Erikbeli Yaylası’nda “Tonya’dan Dünya’ya” sloganı ile gerçekleştirilen organizasyonda yapılan konuşmalar, sunulan bildiriler ve görüşler doğrultusunda ortaya konan talepler üzerinde ortak çalışmalara gidilmesi kararlaştırılmıştır.

Trabzon Ticaret Borsası tarafından konu ile ilgili yapılan açıklama da söz konusu talepler şöyle sıralandı:

1-    Coğrafi işaret tescil belgeleri Tonya Tereyağının üretim sürekliliğini tehlikeye sokan uygulamaların ortadan kaldırılması. Tonya Tereyağının kalite ve marka değerinin korunacak şekilde fiyatlandırmasının yapılması, satış ağının kurulması.

2-    Meşhur tereyağının tüm özellikleri ile “Tonya’dan Dünya’ya” sloganı ile çeşitli platformlarda tanıtımına ağırlık verilmesi.

3-    Yörede Jersey ırkı ineklerin geliştirilmesine, çoğaltılmasına ve süt üreticisine dağıtılmasına yönelik projelerin geliştirilmesi.

4-    Tarımsal yatırımların arttırılması ve örnek işletmeler kurulması.

5-    Genç nüfusun kırsalda ve tarımda tutulması için teşvikler verilmesi, destekler sağlanması.

6-    Özellikle İŞKUR’un Toplumsal Çalışma Projesi kapsamında sosyal güvenceli olarak yaptığı istihdam desteğinin kırsalda ev ekonomisi şekliyle süt ve süt mamulleri üretimi yapanlara da verilmesi.

7-    Bilgili ve bilinçli üreticiler oluşturup, süt ve damızlık birliklerinin kurulması ve bunların kooperatifleşmesinin sağlanması.

8-    Tarıma dayalı sanayiye Tonya ve yöresinde öncülük eden Tonya Süt Kooperatifi’ne kaliteli süt temin edebilmesi için yüksek oranlı hibe desteklerin verilmesi.

9-    Hayvancılık için gerekli olan ve her geçen gün daralan çayırlık alanlara teşvik verilmesi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber