Tonya'da Bilim Konferansı

Tonya'da Bilim Konferansı düzenlendi.

Tonya'da Bilim Konferansı

Trabzon'un Tonya ilçesinde Bilimi Sevdirme Projesi kapsamında konferans düzenlendi. 

Tonya Feride-Ahmet Şener Ortaokulu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak YGA Kurucusu Sinan Yaman, YGA Başkan Asude Altıntaş, YGS Başkan Yardımcısı Ömer Görgülü, Sadık Ünlü, YGA Anadoluya Bilim Göçü Proje Direktörü Cemil Cihan Özalevli ve Yazar-Psikolog YGA Hayal ortağı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu Doğan Cüceloğlu katıldı.

Konferansa ayrıca AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Tonya Kaymakamı Halit Mengi, TAV Başkanı Sani Şener, Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ve Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener gibi önemli isimler de katıldı.



TONYA'DAN DAHA ÇOK BİLİM İNSANI ÇIKACAK

Sani Şener konferansta yaptığı konuşmada, “Bu projeye çok önem veriyoruz. Tonya’dan daha çok bilim insanları çıkaracağımıza inanıyorum. Türkiye’nin en parlak üniversite mezunlarının öğrencilerinin gönüllü çalıştığı bir kurum. Ben bu projenin Tonya’dan başlamasını çok istedim. Ben 60 yaşındayım, 53 yaşında MIT’ye gidip eğitim aldım. Devamlı kendimizi yenilememiz gerekiyor. Diplomalarınızın geçerlilik süresi vardır. 4 Yıl eğer kendinizi yenilemezseniz yenilirsiniz. Biz özümüzü hiç terk etmedik. Benim oğlum 33 yaşında Tonya’ya ilk defa geldi. Ama kızının adını Tonya koydu” dedi.



BU TOPRAKLARDAN TRABZONSPOR’U ŞAMPİYON YAPMIŞ BAŞKAN ÇIKMIŞTIR

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora yaptığı konuşmada, “Trabzon’un en güzel şehirlerinden birisi. İyi ki varsınız. Şener ailesinin eğitime çok önemli katkıları olmuştur. Trabzon’u Tonya’mızı yaptıkları işlerle çok başarılı bir şekilde temsil ediyorlar. Ülkemizin birlik ve beraberliği, Muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız için bilgiye ulaşmamız gerekiyor. Eski köye yeni adet getiren bu programı çok önemsiyoruz. İnşallah bilimi yakaladığımız zaman yeni neslimizi çok daha farklı noktalara taşıyabiliriz. Tonya’dan çok önemli insanlar yetişti. Ben burada ilkokulu okudum. Sonrasında öğretmen olmadığı için Trabzon’da yatılı okumak zorunda kaldım. Buralardan Milletvekili bakan çıkmıştır. Bu topraklardan Trabzonspor’u şampiyon yapmış başkan çıkmıştır. Bu topraklardan Dünyanın en büyük havalimanlarını yapan Türk bayrağını en iyi şekilde dünyanın her yerinde dalgalandıran Sani Şener çıkmıştır. Çok çalışmalıyız. Hedefimiz herkesten daha çalışkan olmak olmalı. Bu sert coğrafyanın çok daha başarılı insanlar yetiştireceğine inanıyorum. Bize hangi görev düşüyorsa bunu bir görev olarak görüyorum.” ifadelerini kullandı.





HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber