TMO fındığı satmaya başladı, fındık 19 lirayı buldu

2019 fındığında sona gelindi.

TMO fındığı satmaya başladı, fındık 19 lirayı buldu


Haber61/Haber Servisi 

Trabzon Ticaret Borsası (TBB) Yönetim Kurulu üyesi Celil Karabina, 2019 mahsulü fındığın sonuna doğru yanaştıklarını duyurdu.

Mart ayı başında TMO’nun elindeki fındığı satma kararı sonrası piyasalarda hareketliliğin oluştuğunu ifade eden Celil Karabina, fındığı elinde bekleten az sayıda üretici fiyatlardan ümidini keserek randıman fiyatı 19 liradan fındığını pazara indirmeye başladığını söyledi.

Bu nedenle bir haftadır fındık tüccarlarında yoğunluk yaşandığını belirten Karabina, “Üreticinin elinde 2019 mahsulünden tahminen yüzde 10 kadar fındık kalmıştı. Bu yüzde 10luk kısmında yavaş yavaş satılmaya başladı.  Yeni sezona hiç fındık devretmeyecek olması ve rekoltenin 2019 yılına nazaran az olacak olması fiyatların yeni sezonda daha yüksek olabileceğini işaret ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber