TMHOYDER, 2018’e türkülerle veda etti

“Anadolunun Sesi Türkülerimiz” konseri nefes kesti.

TMHOYDER, 2018’e türkülerle veda etti

Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu, 2018 yılını türkülerle sonlandırdı. Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen “Anadolunun Sesi Türkülerimiz” konseri nefes kesti.

Şebnem Tahmaz’ın eşsiz sunumuyla renklenen konserde davetliler, şef Gürsel Tahmaz’ın yönetimindeki koro ile birlikte Kırşehir’den Malatya’ya, Şanlıurfa’dan Adıyaman’a, Iğdır’dan Sivas’a, Rumeli’ye Aydın’a, Eskişehir’e, Trabzon’a kadar uzanan bir yol hikayesine tanıklık ettiler.

Hadiye Ölmez coşturdu..

Gecede derneğe yapmış olduğu katkılarından dolayı Trabzon’un yetiştirdiği ender kadın seslerden biri olan Hadiye Ölmez’e dernek yönetimi tarafından plaket takdim edildi.

Ölmez daha sonra seslendirdiği türkülerle salonu ayağa kaldırdı. Güçlü sesi ve yorumuyla büyük beğeni toplayan Hadiye Ölmez “Yıllardır sahnelerdeyim. Çok sayıda konserler verdim. Ama nedense bu dernek konserlerinde çok heyecanlanıyorum. Bu akşamda inanılmaz heyecanlıyım. Bana bu gururu veren siz değerli dinleyenlerime, nazik jestlerinden dolayı başkanlarıma ve derneğimiz yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konser sonunda gecenin mimarı şef Gürsel Tahmaz ve programın sunucusu Şebnem Tahmaz’a derneğin Onursal Başkanı Arif Özaytekin ve dernek başkanı Fethi Yılmaz tarafından çiçek verildi.

Özaytekin’den protokole sitem..

Gecede bir konuşma yapan TMHOYDER Onursal Başkanı Arif Özaytekin 15 yıl önce derneklerin konserlerine protokolün iştirak ettiğini ancak son yıllarda nedense bundan mahrum kalındığını belirterek şöyle konuştu:

“Bana bazen soruyorlar başkanım sizin zamanınızda da böyle miydi diye. Benim zamanım cilalı taş devri zamanı değil. Bundan 15 yıl evvel. Şimdi bakıyorum protokol koltuklarında kimseler yok. Neden? Şimdi biliyorsunuz 3 S vardır. Siyaset, Spor ve Sanat. Bunlar gündemi belirleyen unsurlardır. Siyasete bakıyorsunuz mecliste kavga ediyorlar. Spora bakıyorsunuz Milli Takım kaptanı başka işlerle uğraşıyor. Kaldı tutulacak bir dalımız kalıyor sanat, onada bakıyorum bomboş. Ulu önder Atamızın ‘Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Ve ‘Güzel sanatlarda başarı tüm inkılapların başarıldığının delilidir.’ Sözleri çok tez mi unutuldu? Diye düşünüyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber