TLYD THM Korosu’ndan türkü ziyafeti

TLYD Türk Halk Müziği Topluluğu bahar konseri ile sezonu tamamladı.

TLYD THM Korosu’ndan türkü ziyafeti

Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği  (TLYD)Türk Halk Müziği Topluluğu ‘Bahar Konseri’ ile sezona noktayı koydu. KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konseri çok sayıda davetli izledi. 


Sunuculuğunu Gizem Sağlam Bülbül’ün yaptığı gecede, şef Çağlar Araz’ın yönettiği THM korosu izleyenlere keyifli bir türkü yolculuğu yaşattı. 

İki bölüm halindeki konserin birinci bölümünde koro sırasıyla; Amasya, Şanlıurfa, Elazığ, Adıyaman, Erzurum, Erzincan, Denizli, Kırşehir ve Trabzon yörelerinin eşsiz türkülerine yer verdi. Bu bölümde solo olarak Şefik Pak ve Emirhan Soytürk mikrofon başına geldiler. 

İkinci bölümde ise Azerbaycan, Çankırı, Orta Anadolu ve Trabzon yörelerinin türküleri seslendirildi. Bu bölümde de solist olarak sahneye Hüseyin Sivri, Gül Kiprit Kahveci ve Osman Pehlivan çıktılar.

Trabzon’un en genç koro şefi Çağla Araz’ın muhteşem yönettiği koro, saz orkestrası ve solistler kelimenin tam anlamıyla muhteşem bir performans gösterdiler. Konser bitiminde salonu dolduran türkü dostlarının Araz ve ekibini dakikalarca ayakta alkışlaması bunun en güzel kanıtıydı.

Gecenin sonunda bir konuşma yapan TLYD Başkanı Kenan Atalay yorucu bir sezonu geride bıraktıklarını belirterek “Birer hafta arayla iki konser düzenledik. Bizi hiç yalnız bırakmadınız. Hepinize şükranlarımızı sunuyoruz. Sizler destek oldukça bizler her zaman en iyisini yapmaya gayret gösterdik, bundan sonrada göstereceğiz. Trabzon’da sanat-kültür adına bir şeyler yapmaya çalışan bizim dışımızda da birçok dernek var. Hepimiz aynı amaca hizmet ediyoruz. Bu yüzden sizlerin desteğine her zaman ihtiyacımız var.” diye konuştu. 

TLYD THM Korosu’ndan türkü ziyafeti

TLYD THM Korosu’ndan türkü ziyafeti

TLYD THM Korosu’ndan türkü ziyafeti
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber