TLYD salonlara sığmıyor!

Trabzon Liselerinden Yetişenler Kültür ve Dayanışma Derneği-Vakfı tarafından düzenlenen konser beğeni topladı.

TLYD salonlara sığmıyor!

Trabzon Liselerinden Yetişenler Kültür ve Dayanışma Derneği-Vakfı (TLYD) Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen “Dostlar Bizi Hatırlasın” konseri tek kelimeyle muhteşemdi.

Şef Çağla Araz’ın bir profesyonel edasıyla yönettiği koro birbirinden güzel türküler seslendirirken adeta kulakların pası silindi. Konseri dinlemeye gelen izleyiciler tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da salonu tıka basa doldururken, bir tek kişinin bile salondan ayrılmaması dikkat çekti. Ayrıca dernek başkanı Kenan Atalay ve yönetim kurulu üyelerinin konseri ayakta takip etmesi de takdire şayandı. Öte yandan konseri, TLYD THM koro şefinin kurucusu olan ve halen Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği Ana Sanat Dalı öğretim üyesi ve ana sanat dalı başkanlığı görevini yürüten Doç.Dr.Özlem Doğuş Varlı da izledi.

Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl müzik derneklerinin konserleri neredeyse full çekiyor. Bu güne kadar yapılan 5 konserde de salonlar neredeyse hiç boş kalmadı. Her ne kadar protokol tarafı artıya çevrilemese de sanat ve kültür aşığı insanların bir o kadar artması dernek yönetimlerini memnun ediyor.

Trabzon’un genç ve başarılı koro şeflerinden Çağla Araz gün geçtikçe kendini geliştirmeye devam ediyor. Muhteşem yönetiminin yanı sıra bağlamadaki ustalığı, güçlü sesi ve yorumuyla ayakta alkışlandı. Her konserde olduğu gibi bu konserde de sazların çalıp seslendirdiği türküyle başlayan konsere solo performanslarıyla Sinem Buçan, Gözde Erdel, Ahmet Adanur, Şefik Pak, Barış Araz ve Osman Pehlivan renk kattılar.

Programın sonunda gecenin mimarı koro şefi Çağla Araz’a çiçeğini takdim eden Trabzonspor eski başkanlarından Ahmet Celal Ataman ve TLYD Başkan Yardımcısı Özkan Öztürk, “Bu muhteşem geceyi bizlere yaşattıkları için başta genç hocamız Çağla Araz eşliğindeki THM topluluğuna, onlara bu desteği veren yönetimimize ve salonu hınca hınç dolduran siz değerli türkü dostlarına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.” Diye konuştular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler