TİSKİ için 50 Milyon TL kredi onayı

TİSKİ projelerinde kullanılmak üzere Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 50 Milyon TL’lik kredi için onay verildi. 

TİSKİ için 50 Milyon TL kredi onayı

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında TİSKİ çalışmalarında kullanılmak üzere 50 Milyon 661 Bin 938 TL’lik kredi kullanılması için Başkan Murat Zorluoğluna yetki verilmesi yapılan oylama ile kabul edildi. 

Ekim ayı toplantılarının bugün (14.10.2020 Çarşamba) yapılan oturumunda Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ)’nin Düzköy ilçesi Çayırbağı Mahallesi içme suyu inşaat yapımı için 2 Milyon 723 Bin TL kredi kullanılması ve Kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı yapımı için İller Bankası’ndan 43 Milyon 652 Bin 796 TL kredi kullanılması, Çaykara Limonsuyu - Sultan Murat yaylası içme suyu inşaatı için İller Bankası’ndan 7 Milyon 9 Bin 142 TL kredi ve toplamda 50 Milyon 661 bin 938 TL kredi kullanılması için müzakere görüşmeleri yapıldı.

Görüşme sırasında söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, “bu kredi dereyi görmezden paçayı sıvamaktır. Krediyi verdik diyelim ama TİSKİ bunu nereye kullanacak. Hangi ilçeye hangi işe kullanılacak belirtilmesi lazım” dedi.

Başkanvekili Atilla Ataman yaptığı açıklamada “IPA projesi kapsamında çoğunluğu Ortahisar olmak üzere Akçaabat ve Yomra’da kullanılacak. 565 KM bir proje. Yeri belli, yapılacak iş belli. Komisyon teknik kısmıyla ilgilenmedi sadece para kısmıyla ilgilenmiş.” dedi.

Yaşanan bu tartışma sonrası Turgay Şahin’in itirazı ile Ortahisar, Yomra ve Akçaabat ayrıntısı da tutanaklara eklendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler