TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ‘’Biraz sabır lütfen’’

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Haber61 yazarı Turgay Beşyıldız’a “Büyük projelerimizle ilgili çalışmalarımız, durmaksızın devam ediyor. Biraz sabır lütfen’’dedi.

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ‘’Biraz sabır lütfen’’

Haber61 - Haber Servisi

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Haber61 yazarı Turgay Beşyıldız’a ‘’Köyler ve ilçeler dahil tüm Trabzon için uğraşıyoruz. Sevgili halkımızdan beklediğimiz sadece biraz anlayış ve sabır’’ diyerek ‘’ 24 saat görevdeyiz ve ilçelerle beraber tüm Trabzon’da, büyük projelerimiz devam ediyor. Enteresan alakasız yorumlar, yanlış haberler ve dedikodu gibi ilgisiz paylaşımlar görüyorum. Bu bizi üzüyor ve çalışma şevkimizi kırmaya çalışıyorlar. Ama yılmak yok. Tüm TİSKİ ekibi 24 saat görevde, bunu sizlerde biliyorsunuz’’ dedi.

Tekataş, "Pandemi döneminde bile 190 bin metre kare içme suyu hattını döşedik. Beşirli sahilindeki kötü koku üzerinde çalışmalarımız, kökünden çözülmek kaydıyla itibaren devam ediyor. İnşallah önümüzdeki bahara kadar, bu kötü koku konusu kökünden çözülmüş olacak. Son zamanlarda bir kuraklık var doğrudur. Karakaya içme suyunda yılardır devam eden problemi çözmek için buradayız. Nerelerden takviye yaparız diye etüd yaptık. Bu biraz zaman alacağı için, su pompalama konusun da, çok maliyetli ve çok zaman alacak olan farklı iki proje daha geliştirdik. Amacımız tüm sıkıntıları tam başından halledip, bu problemlerle tekrar uğraşmamak. Araklı ve Sürmene de içme suyu konusundaki çalışmalarımızda bir yandan devam ediyor. Of ve Hayrat’ taki çalışmalarımızda devam ediyor. Bu işleri de çözeceğiz” şeklinde konuştu.

Tekataş, ‘’Biz bu şehirde suyu üretiyoruz. Yani biz suyu alıp arıtıyoruz ve memba kalitesinde su vermeye başladık. Su boruları değişiyor. Bittiğinde kaliteli olan suyumuz daha da kaliteli olacak. Alt yapımız inanın çok çok eski, paslanmışlar, çürümeye başlamışlar. Yağmur suyu kanalizasyon suyu içme suyu boruları şu anda değişiyor. Tamamı 565 km. Ortahisar ilçesinde yeni içme suyu için boruları değişmeye başladık. Aynı şey yağmur ve Kanalizasyon alt yapıları da için geçerli. Bunları da yeniliyoruz.’’ diye konuştu.

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ‘’Biraz sabır lütfen’’

‘’Bir daha bu sokak ve caddelerin kazılmaması için, bu sefer bunu, biz kökünden halletmek için uğraşıyoruz.’’ İfadesini kullanan Tekataş, Beşyıldız’a “Başkanımız, başkan yardımcılarımız yani bu konulara yakın belediyemizdeki herkes, bu işlerle tüm zamanlarını ayırmış durumdalar. Yeter ki bize biraz süre vakit tanısınlar. Her tarafa yetişmeye ve kolumuzu uzatmaya çalışıyoruz. Beşirli’deki koku için personelimizin nasıl gayret ettiğini görseniz ancak bize hak verirsiniz. Özel koruyucu kıyafetlerle, mesaileri inanın neredeyse hep yerin altında geçiyor ’’ dedi.

Adeta 24 saat görevde olduklarını belirten TİSKİ'nin Gn. Md.Tekataş, sözlerini ’’Halkımız bizi https://tiski.gov.tr sitemizden takip edip, projelerimizle ilgili yaptıklarımızı, şu anda yapıyor olduklarımızı ve yapacaklarımızı görebilirler. Bunları yaparken de yasal prosedürleri aşmamız gereken yerlerle de karşılaşıyoruz ve bunları aşmak içinde zaman alıyor. İstediğimiz birazcık sabır lütfen’’ şeklinde tamamladı.

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ‘’Biraz sabır lütfen’’

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber