TİSKİ Genel Kurulu yapılıyor

TİSKİ 2020 yılı 1. Olağan Genel Kurulu yapılıyor.

TİSKİ Genel Kurulu yapılıyor

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü 2020 yılı 1. Olağan Genel Kurulu, bugün başladı.Matus ayında yapılması gereken toplantı pandemi nedeniyle bugün yapıldı.

Saat 14.00’da Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen kurula yoğun katılım vardı.

Kurulda komisyonların oluşturulmasının yanı sıra  2019 mali yılı faaliyet raporu, 2019 mali yılı bilançosu, 2019;yılı mali yılı bütçe kesin hesabı, denetçi raporu, kadro ihdaslari görüşülüp karara bağlanacak.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoglu, "Hemşerilerimize sağlıklı içme suyu ve kanalizasyon hizmetini götürmek için göreve başladığımızdan itibaren TİSKİ genel Müdürlüğü yoğun bir tempo ve gayretle çalışıyor. Trabzon’un altyapısının ciddi sorunları var. Bu altyapı sorunlarının giderilmesi için TSİKİ genel Müdürlüğü ve Trabzon Büyükşehri Belediye Başkanlığı olarak çok ciddi bir inisiyatif aldığımızı, teşkilat yapısının güçlendirilmesi, yönetim yapısının değiştirilmesi, yeni personel takviyesi ve hizmet sunma kapasitesinin artırtılmasına dönük çok önemli çalışmalar yürüttük, bundan sonraki süreçte de çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Şehrimizde Ortahisar da dahil olmak üzere içme suyu ve kanalizasyon konusunda sıkıntılar olduğunu. İçme suyu ile ilgili mahallelerde bazen su yetersizliği bazen de varolan suyun kalitesinin yeterli olmaması gibi sorunlar yaşıyoruz. TİSKİ Genel Müdürlüğü kurulduğu 2014’ten bugüne kadar bu sorunların giderilmesi noktasında geçmiş dönemde de çok ciddi çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar neticesinde Trabzon’da içme suyu ve kanalizasyon anlamında önemli yatırımlar gerçekleşti. Ancak Trabzon’un coğrafi yapısı, köylerin mahalle olması ve hizmet almaya başlaması ile altyapıdaki eksikliklerin 5 yıl gibi bir sürede tamamlanması mümkün olamazdı. Şimdi ikinci dönemde Mevla’m bu görevleri bize nasip eyledi. Meclis ve genel Kurulu olarak da sizlere nasip eyledi. İnşallah el birliği ile doğru kararları sizlerle birlikte almak kaydıyla şehrimizin içme suyu ve kanalizasyon şebekesini devraldığımız noktadan çok daha iyi bir şekilde bizden sonraki yönetimlere devrederiz" dedi. 

TİSKİ'de 843 memur görev yapıyor. 11 tane daire başkanlığı 31 tane şube müdürlüğü var. 418 bin 201 abone var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler