THY'nin rüya uçağının ismi belli oldu - İlk uçuş Trabzon'a

THY'nin Rüya uçağının ismi belli oldu.

THY'nin rüya uçağının ismi belli oldu - İlk uçuş Trabzon'a

Haber61 - Haber Servisi - THY 'rüya uçak' olarak adlandırılan ilk Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçağına kavuştu.

Uçağın adının ne olacağı konusunda sosyal medya üzerinden bir anket başlatan THY'na yine sosyal medya üzerinden adının Trabzon'un Maçka ilçesinde teröristlerin yerini güvenlik güçlerine gösterirken açılan ateş sonucu şehit olan Eren Bülbül'ün adının verilmesi için çok sayıda mesaj geldi.

THY bugün yaptığı açıklama ile uçağın adının Eren'in memleketi olan Maçka olmasına karar verdiklerini ve ilk uçuşun da Trabzon'a yapılacağını bildirdi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Filomuzun ilk Boing 787-9 Dreamliner'ının adına karar vermek için yaptığımız ankete katılan ve #AdıErenOlsun diyerek destek veren tüm misafirlerimize teşekkür ederiz. Yeni uçağımıza Kahraman Eren'imizin memleketi "MAÇKA" adını verdik. İlk Uçuşumuz da Trabzon'a. Ailesiyle birlikte hep beraber Eren'i ziyaret edeceğiz. Biz Bayrağımızı gururla taşıyor ve bu vatan için uçuyoruz. İyi ki varsınız."

THY'nin rüya uçağının ismi Maçka oldu - İlk uçuş Trabzon'a

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber