THY anket yaptı sosyal medya Eren Bülbül için ayağa kalktı

Türk Hava Yolları yeni aldığı uçak için isim anketi başlattı.

THY anket yaptı sosyal medya Eren Bülbül için ayağa kalktı

Türk Hava Yolları'nın teslim alacağı ilk B787-9 Dreamliner, ABD'de Boeing'in Everett tesislerinden yarın THY için yola çıkıyor. Kompozit malzemeleri gövde ve kanadı da içeren ana yapısının yüzde 50'sini oluşturan Boeing 787-9 tipi uçak, yarın saat 16:30'da İstanbul Havalimanı'na iniş yapacak. TC-LLA kuyruk tescili alan uçağın İstanbul'a getirilmesiyle THY filosunun ilk Dreamliner'ı olarak şirket tarihine geçecek.

UÇAĞIN İSMİ İÇİN ANKET
THY uçağın ismini belirlemek için de sosyal medya hesabından anket başlattı. THY, belirlediği Perge, Assos, Göbeklitepe, Zeugma isimlerini anketle sosyal medya hesabından soruyor. Ankette en çok oyu alan isim Türk Hava Yolları'nın yeni filosuna katacağı Boeing 787-9 Dreamliner'a verilecek. THY, Boeing şirketinden 25'i kesin, 5'i opsiyonlu olmak üzere toplam 30 adet Boeing 787-9 tipi yolcu uçağını filosuna katacak. Dreamlinar'ların 3'ü temmuz, kalan 2'si ise ağustos aylarında filoya katılacak.

ADI EREN OLSUN

Sosyal medyada ise #AdıErenOlsun başlığı altında kampanya başlatıldı. Twitter kullanıcılarının desteği ile 50.000  civarında twit atıldığı öğrenildi. Ünlü sanatçıların da katıdığı kampanyada THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'ye çağrı yapıldı.

Maçka Belediyesi'nin ise THY'ye resmi olarak talepte bulunduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler