TGC: "Özgür Basın..."

TGC'den Basın bayramı mesajı.

TGC: "Özgür Basın..."

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, özgür basının demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu belirtti.
 

TGC Yönetim Kurulu, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, kamuoyunu aydınlatmayı kendine hedef seçmiş basın mensuplarının, her kesimin sesi olmayı sürdürdüğü ifade etti.

Özgür basının demokrasinin olmazsa olmazı olduğuna işaret eden TCG yönetimi, doğru ve eksiksiz haber almanın halkın en temel hakkı olduğu belirtti.

Cemiyet yönetimi, Türkiye'de meydana gelen olaylarda gerek yerel, gerekse yaygın basının milli iradenin yanındaki kararlı duruşuyla cesur ve fedakarca kamuoyunu bilgilendirerek basın tarihinde önemli bir görevi yerine getirdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Özellikle 15 Temmuz hain darbe kalkışması sırasında, yerel ve ulusal basın kuruluşlarımız istisnasız milletten ve demokrasiden yana kesin bir tutum almıştır. Doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatırken, önemli ve hassas bir görev ifa etmişlerdir. Halen bu meşakkatli görevi aktif olarak yapmakta olan değerli basın mensupları ile zor şartlar altında büyük bir özveri gösteren, mesleğe büyük emek vermelerine rağmen bugün şu veya bu sebeple işsiz kalan tüm gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutluyor, camiamızdan ebediyete göçenlere Allah'tan rahmet, emekli olanlara sağlık ve huzur diliyoruz." 



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber