TGC'den Öğretmenler Günü mesajı

TGC Öğretmenler günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

TGC'den Öğretmenler Günü mesajı

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetimi 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Mesajda şu ifadelere yer verildi;

"Her türlü gelişmenin, ilerlemenin ve kalkınmanın temeli eğitimdir. Başöğretmen Atatürk’ün  ‘Eğitimdir ki bir milleti ya hür, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.’ sözünden hareketle eğitimin toplumumuzdaki önemini kavramak zorundayız. Eğitimin kaynağı ise değerli öğretmenlerimizdir. 

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözünden hareketle medeniyetler inşa etmiş bir milletin mensuplarıyız. Bir toplum ulus olabilmek için mutlaka eğitimcilere, öğretmenlere muhtaçtır. 

İnsanlığın temel değerlerini kazanmış, demokrasiyi özümsemiş, adalet duygusu gelişmiş ve vicdanlı bir neslin inşası için; mesleğine yüreğini koyan, öğrencilerinin yeteneklerini fark eden, onları önemseyen öğretmenlere her zaman ihtiyacımız vardır. Biliyoruz ki öğretmenlerimiz, eğitim camiamızın binlerce neferi olarak bu ihtiyacı karşılamak adına aşkla çalışmaktadırlar.

Anadolu’nun her bir köşesine ilim ışığını yaymak için görev alan, neslimizin yetişmesinde emeği, büyük özverisi bulunan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. 

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, yarınki büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında önemli rol alacak olan gençlerimize rehberlik eden, ışık olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyoruz.
Dünden bugüne, görevi başında şehit olmuş eğitimcilerimiz başta olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber