TGC'den 29 Ekim mesajı

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nden 29 Ekim mesajı.

TGC'den 29 Ekim mesajı

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınladı.

Yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi;

"Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 98. yaşını kutlamanın gururunu milletçe hep birlikte yaşamaktayız. Kurtuluş Savaşı ile adını tarih sahnesine altın harflerle yazdıran Türk Milleti şanlı geçmişinden aldığı güçle birlikte yüzyıllardır huzur ve barış içinde yaşamayı başarmış ender devletlerden biri olmuştur.

29 Ekim 1923’de ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi üzerine inşa edilen Cumhuriyetimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iç ve dış mihrakların tüm çabalarına rağmen dimdik ve kararlılıkla ayakta kalmaya devam edecektir.  

Bu ilkeden hareketle çağdaş, demokratik, laik ilkelerden taviz vermeden, 15 Temmuz’da yeni bir destan daha yazan Kahraman Türk Ulusu, ecdadından gelen emaneti yarınlara en iyi şekilde taşıma yolunda gözünü kırpmadan canını bile verebileceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Muasır medeniyet yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, çağın gerektirdiği yenilikleri, büyük kalkınma hamlelerini kısa sürede gerçekleştirerek halkıyla bütünleşmiş, bugün de bağımsızlık ve toprak bütünlüğünden taviz vermeden şanlı Türk bayrağını dalgalandırmanın gurur ve onurunu yaşamaya devam etmektedir. Muasır medeniyete giden bu yolda en çok ihtiyaç duyduğumuz sevgi ve hoşgörüyü, azim ve kararlılığı muhafaza etmeli,  her zamankinden çok çalışmalı, bu hissiyatı yeni nesillere de benimsetmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına ve aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, minnetlerimizi sunuyor, halkımızın, yarınlarımızın teminatı sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler