TGC başkanlığı için tartışma devam ediyor

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı seçimi sonuçlarına ilişkin TGC Başkanı Yusuf Turgut’un yaptığı açıklamalara başkan adaylarından Tekin Atay, yaptığı açıklama ile cevap verdi.

TGC başkanlığı için tartışma devam ediyor
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı seçimi sonuçlarına ilişkin TGC Başkanı Yusuf Turgut’un yaptığı açıklamalara başkan adaylarından Tekin Atay, yaptığı açıklama ile cevap verdi.

Seçimin üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı ile ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. Son olarak bugün Başkan Yusuf Turgut’un cemiyet seçimi ile ilgili tartışmalara yönelik "İşi yargı çözecek" diyerek konunun yargıya taşındığını vurgulamasının ardından başkan adaylarından Tekin Atay, açıklamayı "Tamamen kamuoyunu yanıltmaya ve gerçekleri saptırmaya yönelik asılsız beyanlardan oluşmaktadır" diyerek tepki gösterdi.

Atay, "Sandıkta aldığı mağlubiyeti bir türlü kabullenemeyen ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı koltuğunda oturabilmek için her yolu mübah sayan Yusuf Turgut’un, İl Dernekler Müdürlüğü’nce oluşturulan komisyonun yaptığı ‘Oy sayım işlemlerinin dernek tüzüğüne ve mevzuatına uygun yapılmamıştır’ tespitini reddetmesi, daha da ileri giderek devletin kurumunu ve çalışanlarını töhmet altında bırakmaya çalışması abesle iştigaldir, gazetecilik mesleğine asla yakışmamaktadır. Zira gazeteciler, hisleri ya da duyumlarına dayanarak değil, belgelerle konuşmalıdır" diyerek yasa ve tüzük hükümlerine göre tespit yapması gereken resmi bir kurumun kim ya da kimler tarafından ve hangi yöntemle baskı altına alındığını kesin bilgi ve belgelerle kamuoyuna açıklanmasını istedi.

"CAMİANIN RAHATLATILMASI ADINA BİR TEK ADIM ATILMAMIŞTIR"

Birliktelik adına her yolun denendiği ifadelerine de tepki gösteren Tekin Atay "Bugüne kadar camianın rahatlatılması adına bir tek adım atmamıştır. Yaptığı bütün teklifler, kendi başkanlığı üzerine kurulu planlardan ibarettir. Hak etmediği başkanlığı meşrulaştırmak için benim de buna rıza göstermemi istemiş, bunun dışında hiçbir öneriye sıcak bakmamıştır. Olağanüstü kongreye gitme şartı olarak da, kendisinin listesine girmemi, karşısına rakip olarak çıkmamamı şart koşmuştur. ‘2 ay bile olsa burada başkanlık yapmam lazım’ diyen de bizzat kendisidir. Basın camiasının ilk günden itibaren dillendirdiği olağanüstü kongre çağrısına yaklaşmayan, defalarca bu konuda söz vermesine rağmen ‘Arkadaşlarımı ikna edemedim’ diye de kendisidir" ifadelerini kullandı.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE ÇAĞRISINI YİNELEDİ

En fazla oyu almasına rağmen hiçbir zaman başkanlık istemediğini, hep olağanüstü kongreye gidilmesini önerdiğini ifade eden Atay, "Gerçekten camiayı rahatlatmak istiyorsa ve bu konuda samimiyse, yönetim kurulundaki çoğunluğuyla istedikleri anda olağanüstü kongre kararı alabilirler...Son olarak bana mahkeme yolunu göstermiştir. Yargıtay’dan görüş aldıklarını ve kendilerinin haklı olduğu yönünde içtihatlar bulunduğunu iddia etmektedir lakin bu konuda da bir tek belge gösterememektir" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber