TESOB'dan Beşikdüzü esnafı için çağrı

TESOB Başkanı Kara, Başkanlar Kurulu toplantısında sel mağduru Beşikdüzü halkı için çağrıda bulundu.

TESOB'dan Beşikdüzü esnafı için çağrı
Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanlar Kurulu Toplantısı, Eylül ayında yaşanan selde büyük hasar gören Beşikdüzü ilçesinde yapıldı.

TESOB Başkanı Metin Kara, yönetim kurulu üyeleri ve esnaf odası başkanları, toplantı öncesinde sel nedeniyle zarar gören esnafları ziyaret ederek, sorunları dinledi.  

Geçmiş olsun ziyaretlerinin ardından TESOB Başkanlar Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.Başkan Metin Kara, toplantıda yaptığı konuşmada, 21 Eylül’de sel felaketinde hayatını kaybedenleri andı. 

BORÇLAR ERTELENMELİ, GERİ ÖDEMESİZ KREDİ VERİLMELİ

Beşikdüzü ilçesine devletin yardım elini uzatmasını ve selden zarar gören esnafların vergi, SGK, kredi, geçmiş döneme ait ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifine olan borçlarının bir yıl ertelenmesini ve yeniden yapılandırılmasını isteyen Kara, banka hesaplarındaki e-hacizlerin kaldırılması ve esnaf ve sanatkarlara 2 yıl geri ödemesiz, sıfır faizli kredi verilmesi gerektiğini söyledi.  

Kara, devlete ve hükümete güvenlerinin sonsuz olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:"Bu karanlık günleri beraber aşacağız. Ahilik gelenek ve kültüründen gelen, her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan, aileleri ve yanlarında çalışanlarla birlikte 20 milyonluk büyük bir camiayı temsil eden biz esnaf ve sanatkarlar, darbe girişimi karşısında canımız pahasına cesaret ve kararlılıkla ayakta durmuşuzdur. Esnaf ve sanatkarlar, her zaman devletinin yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir."

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu da 2023 yılında Trabzon'un nüfusunun düşeceğinin ön görüldüğünü belirterek, "Nüfusu ve müteşebbis ruhu Trabzon'a çekmeliyiz, devletin buralara yatırım yapması sağlanmalıdır." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler