TESOB'da Kara yola devam ediyor

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin 2022 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı bugün KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

TESOB'da Kara yola devam ediyor

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Genel Kurul’una Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Ak Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, DEVA Partisi İl Başkanı Kubilay Çiçek, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve delegeler katıldı.

 AYVAZOĞLU: ESNAFIMIZLA EL ELE VERECEĞİZ

Burada açıklamalarda bulunan Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Esnaflarımızla el ele vererek onların sorularına sorunlarına samimiyetle eğilerek inşallah iktidarımızla birlikte kol kola vererek yeni atılımlar yeni başarımlar ve yeni yatırımlarla birlikte sunacağımız katkılar için el ele vereceğiz” dedi.

KAYA: İKTİDAR PEMBE TABLO ÇİZİYOR, ESNAF KAN AĞLIYOR

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Milletvekiliyim ama öncesinde esnaflık yapmış bir kardeşinizim. O güzle kültüründen nasibini almış kardeşinizim. Milletle böyle sağlam temas kurabilen, insanları kucaklayabilen milletvekili olmak istiyorsak esnaflık şartını koymak lazım. Esnaflık kültürü çok kıymetli bir kültür. Esnaflıktan geliyorum dedim, üzülerek belirtmek istiyorum o dönemde esnaflık yaptığım esnaf kardeşlerimiz dükkanlarını kapatmak zorunda kalmış. İktidar milletvekillerimiz pembe tablo çiziyor ama tablo öyle değil. Esnaflar kan ağlıyor. Dünyada verilen esnafa baktığımız zaman Türkiye’de esnafa güzel katkılar verilmedi. Herkes borç harç içinde. Biz eğri oturup doğru konuşacağız. Zor dönemden geçtik ama yapılan bası eksiklikler esnafa bedel ödetiyor” diye konuştu.

CORA: PANDEMİ SÜRECİNİN SANCILARI VARDIR

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Pandeminin ardından gerçekleşen bir kongre. Çok zor şartlardaki mücadelenin ardından bugün hep birlikte bir araya geldik ve mutluluğunu yaşıyoruz. Pandemi salgını her tarafı etkilemiş bir salgın. Bu kadar sıkıntılı bir süreç başlamadan önce Türkiye’de 0.64 faizle kredi veren hükümet vardı. Pandemiye rağmen esnafa 20 yıl önce yüzde 40’larda kredi verilirken şimdi ise yüzde 9 oranında veriliyor. Aynı şekilde pandeminin tüm olumsuzluklarına rağmen yeni açılan iş yeri sayısı kapanan iş yeri sayısından daha fazladır. Herkesin yaşamla mücadele ettiği bir boğuşma gerçekleşti. Biz yüzdürmeye çalıştığımız bir süreci yaşadık. Bu sürecin sancıları vardır. Savunma sanayisinde yüzde 80 milli olan bir ülke konumunda Türkiye. Kendi yerli aşısını üreten 10 ülkeden biriyiz. Kendi uydusunu üretip fırlatan 10 ülkeden biriyiz. Bir eşikten geçiyoruz. Sizlerin sabır gösterdiğini biliyoruz. Güllük gülistanlık dememiz hayatın olağan akışına aykırı olur. Kısa çalışma ödenekleri ile istihdam destekleri ile gelir destekleriyle esnafımızın yanında yer almaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

GÜNNAR: TRABZON’DA 2 YILDA 1400 İŞ YERİ ARTIŞI OLDU

Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, “Mahalle esnafının ahlakı toplumun ahlakıdır. Bakkal amcamın, fırıncı amcamın davranışlarıyla birlikte kendimi geliştirebiliyordum. Başkanım Metin Kara ile ahiliğin ne kadar önemli müessese olduğunu, esnafın ayakta durabilmesi için ahiliğin ne kadar mühim mevzu olduğunu defalarca konuştuk. Ahmet Kaya kardeşimin ifadelerinin arasında doğrular var. Buna rağmen pandemi sürecine rağmen hepimizin evlerimizde oturmak zorunda kaldığımız, trafiğin, uçuşların durduğu, tedarik zincirlerinin koptuğu dünyada yaşarken 2019 yılında Trabzon’da 19 bin 753 iş yerimiz vardı. 2021’in 7.ayında 20 bin 137’ye çıktı iş yeri sayısı. Kapanması yerine çoğalmasıyla karşı karşıyayız. Devlet yönetenlerin değil milletin ta kendisidir. Millet bu devlette önce esnaf ve sanatkarını görmüştür” dedi.  

BAŞKAN HACISALİHOĞLU: ESNAFLAR DEVLETİN BEL KEMİĞİDİR

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, “TESOB ile kardeş kurumlarız. Özel sektör olarak devletin bel kemiğiyiz. Özel sektör gerçekten devleti ayakta tutuyor. Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte olumsuzluklar yaşıyoruz. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Ekonomimizi yakından etkilediğini hep beraber biliyoruz. Üyelerimizin en az zararla dönemi atlatma konusunda sıkı çalışmalar yapıldığını biliyorsunuz. Genel Kurulumuzun da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KARA: MERDİVENLERİ TEKER TEKER ÇIKTIM

TESOB Başkanı Metin Kara, “Bize iki bayram yaşatan Trabzonspor’umuzu tebrik ediyorum. Dünyanın her bucağında olan Trabzonsporluları sevince boğmuştur. Önümüzdeki süreçte de Trabzonspor’a Şampiyonlar Ligi’nde başarılar diliyorum. Esnaflarımız için Trabzonspor çok çok daha değerli. Ekonomiye olan katkısı ortadadır. Esnaflarımız pandemi sürecinde zor bir dönem geçirse de üretmeye devam etti. 40 yıla yakın bu teşkilatların çatısının altındayım. Esnaf ve sanatkara hizmet verdiğim sürece içinde son derece mutluyum. Merdivenleri teker teker çıkarak geldik. Hepinize bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum. Esnaf olmak dezavantaj olmamalı.  Sabah erken saatlerden gece geç saatlere kadar işinin başındadır. Tatili, bayramı yoktur. İstihdamı yaratır devletine vergi verir. İstendiği zaman daha çoğunu verir. 4A’lı sigortalılar gibi 7200 iş gününde emekli olalım ancak biz 9000 iş gününde emekli oluyoruz. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına ÖTV indirimi bekliyoruz. Online satış konusunda bilgilendirme projesi var. Meslek yılı ilan etmiştik. Okul projeleri iş birliğimiz var. CNC tezgahı ile gençler işe atılıyor projesi var. Bu projemiz kabul edildi. Bütçesi 351 bin Euro ve 12 ay sürelidir. Yurt içinde ve yurt dışında ziyaretler yapacağız. Bütün odalarımızdan proje bekliyoruz. Bu vesileyle genel kurulumuzun ve buradan çıkacak kararların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Tek liste ile gidilen kongrede yeniden başkan seçilen Metin Kara’nın listesi şu isimlerden oluştu: Ekrem Yılmaz, Temel Korkmaz, Mustafa Özcelep, Turan Kaynar, Mustafa Pehlivan ve Mehmet Coşkun Zihni

Taka

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler