TESOB Başkanı'ndan çağrı

"Beşikdüzü esnafının borçları ertelenmeli"

TESOB Başkanı'ndan çağrı
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odası (TESOB) Başkanı Metin Kara, Beşikdüzü'nde meydana gelen sel felaketinin ardından neredeyse ilçedeki tüm esnafın mağdur olduğunu belirterek, "Esnafımızın zararının karşılanmasını bekliyoruz" dedi.

TESOB Başkanı Metin Kara, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile birlikte Beşikdüzü'nde incelemelerde bulunarak, esnafla görüştü. Öncelikle selde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Kara, ilçedeki esnafın durumu hakkında da görüşlerini dile getirirken şunları söyledi:

"Bakanlarımızla ve sayın valimizle ilçede incelemeler yaptık. Can kaybı olması çok üzücü bir durum. Bunun yanı sıra selden maddi anlamda en çok etkilenin kesim esnafımız. Beşikdüzü'ndeki yaklaşık 800 esnaf, çeşitli oranlarda bu doğal afetten zarar görmüş durumda. Tam okulların açıldığı, esnafın neredeyse bütün bir yılı kurtaracak işi yapması gereken bu zamanda böyle bir afet yaşanması, esnafımızı oldukça mağdur etmiştir. Tüm esnaf mal almış, yatırım yapmış, çek yazmış. Böyle bir durumda dükkânlardaki malların neredeyse kullanılamaz hale gelmesi esnafı çok güç durumda bırakmıştır."

"BORÇLAR ERTELENEBİLİR"

TESOB Başkanı Metin Kara, selden etkilenen esnafın çeşitli desteklerden yararlandırılması gerektiğini de belirterek, "Vergi, SGK, Hazine kaynaklı borçlar ile kamu bankaları kaynakları kredi borçları, belirlenecek usul ve esaslara göre yeniden yapılandırılmalı veya ertelenmelidir. Bakanlarımız da zararın karşılanacağı konusunda açıklama yaptı. Şimdi bir an önce hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasını ve esnafımızın zararını karşılayacak önlemlerin alınmasını bekliyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler