Terminal binasının satışı için böyle uyardı! “Trabzon Büyükşehir Belediyesi büyük yanlış içindedir”

Trabzon’un duayen gazetecisi Hasan Kurt Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin terminal satışı ile ilgili büyük yanlış içinde olduğunu söyledi.

Terminal binasının satışı için böyle uyardı! “Trabzon Büyükşehir Belediyesi büyük yanlış içindedir”

Trabzon’da yeni, terminal binasının yapımı sürüyor.

Eski terminal binasının ise ne olacağı tartışma konusu olurken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Haber61’de konuk olduğu ‘Aleni Sorular’ programında, mevcut terminal binasının satılacağını ve elde edilecek gelirin diğer projelere kaynak olarak kullanılacağını açıklamıştı.

Trabzon’un duayen gazetecisi Hasan Kurt, Haber61’de hazırlayıp sunduğu ‘Oltaya Vuranlar’ programında terminal binasının satışına değinerek Trabzon Büyükşehir Belediyesinin büyük yanlış içinde olduğunu söyledi.

Hasan Kurt şu ifadeleri kullandı;

“Trabzon Büyükşehir Belediyesi terminal binasını satılığa çıkarttığını açıkladı. Alan yaklaşık 10 bin metrekare. Belki çevresi ile birlikte daha fazla. Proje değişikliği yapılıp ondan sonra satılacağını açıkladılar. Büyükşehir Belediyesi dünden bugüne Trabzon merkezde oldukça fazla arsa satıp Boztepe’den tutun şehir merkezindeki eski özel idarenin yerini, köy hizmetlerinden kalan yerler.. Çok sayıda mülk satıldı. Hala daha satma kararı var. Büyükşehir Belediyesi terminalin satışını gerçekleştirecekse eğer bana göre büyük bir yanlış içerisindedir. Çünkü Büyükşehir Belediyesi’nin bugün bazı yan kuruluşları ve şirketleri hep kirada. Halbuki terminal binasının yerinde Büyükşehir Belediyesi’nin kullanacağı geniş kapsamlı bir bina yapılması gerekiyor.

Moloz’da caminin doğu tarafında belediye otobüslerinin garajı var. Terminal binasının yerinde yapılacak olan binanın alt katında önce belediye otobüslerinin kalkış yeri olmalı. Moloz’daki alan da o camiyle birlikte dizayn edilmesi çok doğru olacağını düşünüyorum. Bunun dışında yine terminal yerinin şirketleri bugün yine yıllık birkaç milyon kira veriyor. Halbuki orada yapılacak bir bina ile belediye kira vermekten kurtulur, bir de o arsa belediyenin elinden çıkmamış olur. İl bazında baktığımız zaman OF’tan Beşikdüzü’nde kadar merkezi konumda bir yer. Zaten yukarıdan terminal yapılıyor. Orayı belediye satmamalı ve orada mutlaka bir kendi kullanacağı çok amaçlı bir bina ve altında da dediğim gibi geniş otobüslerin park edeceği, üst katta Trabitaş’tan tutun da Büyükşehir’e ait olan şirketler hep farklı yerlerde. Hepsini oraya toplamalı hatta Tiski’yi oraya almalı. Orayı bir belediye ek bina olarak değerlendirmeli diye düşünüyorum. Hatta daha ileri bir görüş olarak şunu söyleyebilirim, mesela bugünkü Büyükşehir Belediyesi’nin olduğu bina mimari olarak da kullanış olarak da uygun değil. Aslında hatta terminalin yanında Büyükşehir binası da yapılabilir. Çünkü orada alan da geniş. Belediye sonuç olarak orayı satmamalı ve orada bir proje geliştirmeli. Belediye’de onlarca teknik eleman var oturup düşünmeli ve mutlaka satılmamalı diye düşünüyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber