Temel Karamollaoğlu Trabzon'da konuştu

Cumhurbaşkanı Adayı Karamollaoğlu: Trabzon'a gelirken onları görünce "Eyvah Trabzon da hapı yutmuş" dedim

Temel Karamollaoğlu Trabzon'da konuştu

Haber61 Haber Servisi

Saadet Partisi Lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu bugün Trabzon'a gelerek miting yaptı.

Karamollaoğlu Atatürk Alanı'nda miting yaparak vatandaşlara seslendi. Sözlerine Trabzonlu şehit Bahattin Baştan’a Allah’tan rahmet ailesine başsağlığı dileyerek başlayan Karamollaoğlu “ İnşallah son şehidimiz olur.” dedi..

MİTİNGDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

MİTİNGİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Karamollaoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle;

Türkiye iki önemli seçim gerçekleştirilecek. Seçimler inancımızın da tezahürü gibi. Biz seçime giderek yönertecekleri belirleyeceğiz. Bugün iktidarda olan arkadaşlarımızla geçmişte beraber çalıştık, bugün rakibiz. Biz rakibiz, hasım değiliz. Bu bir yarıştır. Kim daha iyi yönetecek yarışı. Bu arkadaşlarımız 15 seneden fazla görevde olsa da bir iki konu dışında başarısız olduğu için değiştir diyoruz.

En çok önem verdiğimiz konu ülkemizdeki kutuplaşma ve kamplaşma. İktidardaki arkadaşlarımız ne yazıkki bir çok sorunu çözemeyeceklerini anladılar ve son bir hamleyle insanları kutuplaştırırsak bize yeniden oy verirler düşüncesine kapıldılar. Herkes farklı görüşlere sahip olabilir, ancak bu sizin düşman olduğunuz anlamına gelmez, gelmemeli. Eğer biz farklılıklarımızı zenginlik olarak görürsek emin olun bu ülke şimdikinden bin misli yaşanır hale gelir.

Son aylarda bir dip dalgadan bahsettim. Neydi bu; İnsanlar bir çözüm arıyor ancak çözüm ararken bugünkü iktidardan da bazı konularda memnun olmadıklarını söylüyorlar. Ancak bunu rahatça söyleyemiyorlar. Başlarına bir şey gelir diye korkuyorlar. İşte bu insanların sayısı gitgide arttı. Bu dip dalgayı oluşturan kesim. Sandığa geldiğinde bu kesim patlayacak. Bunların yarısından fazlası da Saadet Partisi’ne mühür basacak.

KENDİSİNDEN OLMAYANI TERÖRİST DEMEK AKIL DIŞI

Erbakan Hocamızın çocukluğu Trabzon’da geçti. O nedenle buranın yeri onun için farklıdır. Siyasete atılırken farklı bir tarzla geldi. Önce sorunları sıraladı, sonra da çözümleri sıraladı. Erbakan Hocamız Türkiye’nin adeta hamuruydu.  Çünkü o zamanında “Bunlar solcudur bunlarla hiçbirşey olmaz” denilenlerle, “Bunlar gericidir” denilenlerle koalisyonlar kurdu. Onun döneminde kapatılmış olan imam hatipler açıldı. Kapalı olan Hac karayolu açıldı. Şimdi bizi bir seçim için bir araya geldiğimiz için suçluyorlar. Bunun en büyük suçlusu sizsiniz. Öncelikle baraj tehlikesiydi, seçmen oy versek de seçilemeyecek diye düşünüyordu şimdi bu ortadan kalktı. İkincisi başkanlık rejiminin nasıl tehlikeli bir rejim olduğunu anladık. Aynı zamanda cumhurbaşkanının partili olduğunu gördük. Eskiden cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanıydı, şimdi ise yalnızca kendisine oy verenlerin cumhurbaşkanı. Bir cumhurbaşkanı kendine oy vermeyenleri vatan hainliği ile suçlayabilir mi? Kendisinden olmayanı terörist ilan etmek akıl mantık işi değil. Bu nedenle bu düzenin değişmesi gerekir .

HUZUR İÇİN ADALET

Artık meclis ayrı , cumhurbaşkanı ayrı bu doğru değil. Hukuk ve adalet rafa kaldırılmış oluyor. Yaşadığımız OHAL’de hukuk tamamıyle rafa kalkıyor. Bizim itirazımız bu noktada. Meclisde belli bir çoğunluk elde edilirse bu sistem değişecek. Biz burada parlementer sisteme mi döneriz, yoksa mevcut sistemi mi muhafaza ederiz buna seçimden sonra karar verebiliriz. Dünyada başkanlığın sonrasında diktatörlüğe dönmeyen bir sistem yok. 

Bu memlekette huzur istiyorsak önce adaleti sağlayacağız. Biz yönetimde de bir takım kurallara uyulmasına inanıyoruz. Peygamber efendimiz buyuror ki "Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere geldim". Yani, yalan söylemeyeceksin, usulsüzlük yapmayacaksın, gizli işler yapmayacaksın, devlet şeffaf olacak. Bunlar olmadan ahlak olmaz. Yönetim denetlenebilmeli. Partizanlık olmamalı. Bugün devlette iş istiyorsanız o partiye üye olmak zorundasınız. Böyle bir şey olmaz. İşi yandaşa değil, ehline vermelisiniz.

Biz sadece bedava kekle, bedava çay- kahveyle gençlerimizin ömrünü çürütemeyiz. Biz gençlerimizi daha aktif kullanmalıyız. 

FINDIKLA İLGİLİ BİR POLİTİKA YOK

Bugün Karadeniz'in fındık üretimi dünyanın yüzde 70'ini karşılıyor. Binlerce insan buradan ekmek yiyor. Peki var mı iktidarın bununla ilgili bir planı? Yok. Devlet böyle bir ürünün olduğu yerde mutlaka bir politika üretmeli.

Bir çok tarım ürünümüz var. Ancak hükümetin bir politikası yok. Bunlarla ilgili bir politikanız yoksa perişan olursunuz. Fiskobirlik'i kapattılar, Toprak Mahsulleri Ofisi'ni getirdiler fındık alsın diye. Onlar buğdaydan anlar, fındık onların işi değil ki. İşte şaşkınlığın durumunu buradan anlayın.

Diyorlar ki " Bize dışarıdakiler oyun oynuyor" tabiki oynayacak. Burada önemli olan senin oynanan oyunlara karşı ne yaptığın.

90 yıldır ne kadar fabrika biriktirilmişse hepsini sattılar. Siz dış borcu sanayi olmadan düşüremezsiniz. 

Biz iktidara gelirsek bambaşka bir politika izleyeceğiz. Üretim,üretim, üretim... 

"EYVAH TRABZON DA HAPI YUTMUŞ" DEDİM

Trabzon'a gelirken yüksek binaları görünce "Eyvah dedim Trabzon'da hapı yutmuş".. Yüksek binalar artınca şehirleşme artmaz. Aksine şehirler daha da çok boğulur.

Trabzonspor her zaman şampiyonluğa oynamıştır. Şimdi biraz yavaşlasa da yine büyük takımdır. Anadolu takımdır. Temel isminin de en çok Trabzon'da olmasından dolayı kendimi buraya ayrıca yakın hissediyorum. Eğer milletimiz seçimde değiştirmeye karar verirse biz bu mesuliyeti almaya hazırız. İnşallah 24 Haziran'da gelen dip dalga sandığa yansıyacak. 

Çay konusunda da gerekli adımları atacağız. Ayrıca engelli vatandaşlarımız için de önemli işler yapılacak.  Nüfusumuzun yüzde 12'sini engelli vatandaşlarımız oluşturuyor. O nedenle mutlaka bir proje yapılmalı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
41 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber