Tekin Türeli: “Su var muhatap yok”

İYİ Parti Trabzon Teşkilat Başkanı Tekin Türeli açıklamalarda bulundu.

Tekin Türeli: “Su var muhatap yok”

İYİ Parti Trabzon Teşkilat Başkanı Tekin Türeli Düzköy Yaylasındaki su sorunu ile ilgili vatandaşın sorununu dile getirdi.

Türeli şu ifadeleri kullandı;

“Trabzon’un ilçelerinde yüz yıllardır devam eden yaylacılık geleneği Düzköy de susuzlukla sınanıyor. Yaylacılık ile uğraşan vatandaşlarımıza tüm illerde teşvik sağlanırken Düzköy de tam tersine bir hava estiriliyor. Ankara , Antalya ve Alanya gibi bir çok ilde bulunan yaylalara belediyeler tarafından kilometrelerce hat yapılarak su kaynakları taşınırken , Düzköy Yaylamız da ise halk tarafından yapılan su şebeke hattına su verilmeyerek mağduriyet yaşatılmaktadır. Geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaş susuz kalmaktan mağdur ve bu konu ile alakalı muhattap bulamıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Düzköy İlçe Belediyesine bu konu sorulduğunda Düzköy Yaylasındaki su hizmetinin kendi görev alanları dışında kaldığı , yasal olarak bir işlem yapılamayacağı cevabı alınıyor. Sorumluktan kaçan yetkililer su ile ilgili çözümü muhtarların sırtına yükleyip işin işinden sıyrılma peşindeler. Sorun elektrik faturası gibi görünse de vatandaş ivedilikle çözüm ve muhattap istiyor. İlgili bakanlıklardan görev alarak yayla evlerini yıkanlar neden su için yetki ve görev almıyor? Boşa akan suyu vatandaştan esirgeyen sorumlular bunun vebali altındadır. Mağduriyetin giderilmesi için konunun takipçisi olacağız.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber