TDF Gençliğinden Trabzon’a Yardım Eli

Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları, geleneksel olarak düzenlediği okul yardımı programını 10’uncu kuruluş yılı nedeniyle bu sene Trabzonlu şehit Eren Bülbül temasıyla Trabzon’un Araklı ilçesi Taşgeçit mahallesindeki köy okuluna düzenledi. 

TDF Gençliğinden Trabzon’a Yardım Eli
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ile ortaklaşa düzenlenen programa Gençlik Meclisi Başkanı Ayhan Taşçı ve Yönetim Kurulu üyeleri,  İstanbul’dan Gençlik Kolları Başkanı Abdülkadir Meriç, Başkan Yardımcıları Fatih Kurumahmut, Bayram Uzunoğlu, Büşra Dur Osmanosmanoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Şeyma Dur, Ayşegül Özgenç, Genel Sekreter İsmail Kızıldağ ve Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Hüseyin Altuntaş katıldı. 

Kırtasiye malzemesinin yapıldığı yardımda ikinci kısım olan kıyafetlerin bu ay içerisinde ulaşacağı, fiziki yardım için de fizibilite çalışmasının yapıldığı öğrenildi. Yardımın ardından şehit Eren Bülbül’ün evine ziyarette bulunuldu. 

Gençlik kolları adına açıklama yapan başkan Abdülkadir Meriç, her sene yapmaktan gurur duydukları, en güzel duygularla yürütülen okul yardımı programını bu yıl Trabzon’da yapmaktan mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi: 

“Şehit kardeşimiz Eren Bülbül’ün vefatı bizi derinden yaraladı. Biz Eren’lerin okuyup memleketine hizmet eden vatansever bireyler olmasını istiyoruz. Bu vesileyle hem de 10. kuruluş yılımız olması münasebetiyle Trabzon’umuza yardım yapmayı planladık. Bugün yapılan programın en büyük en güzel hareketi şehidimiz Eren Bülbül’ün evini ziyaret oldu. Annesiyle konuşmak, elini öpmek, abisiyle birlikte yardım paketlerini dağıtmak, mezarının başında dua etmek bizler için çok güzeldi. Çok mutlu olduk, gurur duyduk. Öğrenci kardeşlerimizin yüzündeki gülümseme ise tüm emeklerimizin karşılığıydı. Memleketimize hizmet etmeye, elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Desteklerinden ötürü TBB Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, TBB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya’ya, Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç’e, TBB Meclis üyesi Muzaffer Bayraktar’a, Şafak Okulları yönetim kurulu başkanı İsmail Şatıroğlu’na teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

TBB Gençlik Meclisi Başkanı Ayhan Taşçı da yaptığı açıklamada Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları ile gönül birliği yaparak gerçekleştirdikleri bu faaliyetin ilk olmadığı gibi son da olmayacağını ifade ederek, “Şehidimiz Eren Bülbül’ün ailesine ziyarette bulunup mezarında dualar ettik. Bu inancın doğurduğu yürekle her biri Trabzon’un bir evladı ve geleceği olan, kilometrelerce ötede gözbebeklerinde henüz kirlenmemiş bir dünya, bir rızık telaşı olan minik kardeşlerimize yardımlarda bulunduk.  Karıncanın taşıdığı su misali söndürmeyecek yangını ama bu yolda öleceğiz. Rabbim emek veren herkesten razı olsun.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber