TDF Emine Teyzenin Gözyaşlarına Duyarsız Kalmadı

Emine teyzenin gözyaşlarına Trabzon Derenkleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu ve ekibi yetişti.

TDF Emine Teyzenin Gözyaşlarına Duyarsız Kalmadı

Geçtiğimiz günlerde Trabzon'un Tonya ilçesinde Emine Başkan isimli teyzenin dört ineği yedikleri zehirli samandan dolayı ağırlaşmış bir ineği telef olmuş üçününde durumu ağırlaşmıştı. Emine teyzenin gözyaşlarına Trabzon Derenkleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu ve ekibi yetişti.

İlçeye bağlı Kalemli Mahallesi’nde tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan Emine Başkan, yaklaşık 2 hafta önce özel bir işletmeden satın aldığı samanları, ahırdaki 4 büyükbaş hayvanlarına yedirdi. Zamanla sütten kesilen hayvanların ayağa kalkamayıp sürekli yatması üzerine Başkan, veteriner hekimden yardım istedi. Veteriner hekimce yapılan kontrolde gıda zehirlenmesi tespit edilen büyükbaşlara ilaç ve aşı tedavisi uygulandı. Ayağa kalkamayan ve sürekli yatan büyükbaşlardan 1’i telef oldu. Telef olan hayvan, aile fertlerince arazilerinde açılan kuyuya gömüldü. Diğer hayvanların durumumun giderek kötüleşmesi üzerine Başkan, farklı veterinerlere de başvurarak yardım istedi. Diğer veteriner hekimlerce, zehirlenen hayvanlarının da telef olabileceği, uygulanan tedavilerin olumlu yanıt vermediği yanıtı üzerine Başkan, büyük üzüntü yaşadı. Ahırda ölüme terk edilen 3 büyükbaş hayvanının başından bir an olsun ayrılmayan Başkan, gözyaşı dökerek, kendisine uzatılacak yardım elini bekliyordu.

Trabzon Dernekler Federasyonu genel başkanı ve İşadamı İsmail Şatıroğlu Emine teyzenin feryadını haberlerden görerek hemen harekete geçti ve gençlik kollarını konu ile ilgilenmeleri için talimat verdi. Bunun üzerine bölgeye giden gençlik kolları başkanı Oğuzhan Usta Emine teyzeye ulaşarak yeni ineklerin alımı için kendisi ile görüştü lakin pandemi dönemi olması ve ahırın tamamen temizlenmesi gerektiği için yeni ineklerin alımının hemen yapılamayacağını belirten veteriner hekimler ile görüştükten sonra Emine teyzeye yeni alınacak ineklerin ücretini vererek gözlerindeki hüznü mutluluğa çevirdiler.

Konu ile alakalı Genel Başkan İsmail Şatıroğlu; biz federasyon olarak Trabzon’umuzu temsil ediyoruz ve Emine teyzenin o halini basında görünce hemen harekete geçilmesini ve o anamızın ihtiyacının giderilmesini düşündük şimdi Emine teyze mutlu ve umutlu bizlerde onun bu duygularına ortak olduğumuz için çok mutluyuz diyerek kimse unutmasın Trabzon Dernekler Federasyonu 24 saat açık elimizden gelen her şeye koşmaya devam edeceğiz dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber