Tarihi Süleymaniye mahallesinde tehlike yok!

Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinde ‘Yeşil Yol’ projesi kapsamında yapılan yol çalışmasının ve gerçekleşen toprak kaymasının tarihi dokuya zarar vermediği belirlendi.    Hemen bitişiğinde çalışmaları devam eden kayak merkezi ve

Tarihi Süleymaniye mahallesinde tehlike yok!
Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinde ‘Yeşil Yol’ projesi kapsamında yapılan yol çalışmasının ve gerçekleşen toprak kaymasının tarihi dokuya zarar vermediği belirlendi. 
 
Hemen bitişiğinde çalışmaları devam eden kayak merkezi ve tarihi dokusuyla Gümüşhane’nin en önemli turizm noktalarından birisi olan Süleymaniye Mahallesi'ne ulaşımı sağlayan yolda yapılan yol genişletme çalışmaları sırasında mahallenin içinde heyelanı önleme amaçlı gerçekleştirilen duvar çalışması sırasında meydana gelen toprak kaymasının ardından bir kısım basın-yayın organlarında tarihi mahallenin heyelan tehdidi ile karşı karşıya olduğu iddia edilmişti.
Basında haberlerin yer almasının ardından Trabzon Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği’nin Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na müracaat etmesinin ardından kurul konuyu incelemeye aldı.
 
Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün hazırladığı uzman raporunun ardından kurul geçtiğimiz hafta yaptığı toplantıda kentsel SİT Alanı olan Süleymaniye Mahallesi yerleşim alanı içerisindeki yol güzergahının ilgili kararları gereği mevcut tescilli kültür varlıklarına zarar vermeden ve taşınmazlara ilişkin önlemleri almak koşulu ile devam edebileceğine ve herhangi bir kültür varlığının çalışmadan etkilenmediğine ve devam eden çalışmanın tamamlanmasında herhangi bir sakınca olmadığını kararlaştırdı.
 
suleymaniye-mahallesi.jpg
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler