Tarihi camiler restore edilecek

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, Vakıflar Bölge Müdürlüğü kanalıyla 2005-2015 yılları arasında 13 tarihi caminin restorasyonunun tamamlandığını söyledi.   Oral, yaptığı açıklamada, Giresun'da bin 500 caminin hizmet verdiğini belirterek, bu camilerden tarihi

Tarihi camiler restore edilecek
Giresun Müftüsü Muhittin Oral, Vakıflar Bölge Müdürlüğü kanalıyla 2005-2015 yılları arasında 13 tarihi caminin restorasyonunun tamamlandığını söyledi.
 
Oral, yaptığı açıklamada, Giresun'da bin 500 caminin hizmet verdiğini belirterek, bu camilerden tarihi olanların ihtiyaç halinde restore edilmesi için müftülük olarak çalışma yürüttüklerini ifade etti.
 
Son 10 yılda Giresun il genelinde tarihi özellik taşıyan 13 caminin restorasyonunun tamamlandığını anlatan Oral, halen Giresun kent merkezinde bulunan Kapu ve Çınarlar camilerinde restorasyon çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.
 
Gelecek yıl ve 2017 yılında da 6 caminin restorasyonunun yapımının planlandığını vurgulayan Oral, "Giresun merkezde Kale, Bulancak ilçesinde Şemsettin ve Eski camileri, Şebinkarahisar ilçemizde Behramşah ve Evcili camileri, Yağlıdere ilçesinde Hacı Abdullah Halife cami ve Tirebolu ilçesinde de  Yeniköy camilerimiz restore edilecek. Bu camilerimizin restore işleri aslına uygun şekilde gerçekleştiriliyor" diye konuştu.
 
Müftü Oral, müftülük olarak tarihi özellik taşımayan camilerin bakım ve onarım çalışmalarını kendi imkanlarıyla gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler