Tarihi cami restore ediliyor!

Ordu’nun Kumru ilçesinde tarihi Samur Camisi restore ediliyor.    Kumru ilçesinde taş ve ahşap malzeme kullanılarak inşa edilen, 110 yıllık geçmişe sahip tarihi Samur Camisi’nin eskiyen duvarları, ahşap kısımları ve yıkılmaya yüz tutan minaresinin onarılı

Tarihi cami restore ediliyor!
Ordu’nun Kumru ilçesinde tarihi Samur Camisi restore ediliyor. 
 
Kumru ilçesinde taş ve ahşap malzeme kullanılarak inşa edilen, 110 yıllık geçmişe sahip tarihi Samur Camisi’nin eskiyen duvarları, ahşap kısımları ve yıkılmaya yüz tutan minaresinin onarılıyor. Caminin tarihi dokusuna uygun restorasyon çalışmaları devam ediyor.
 
ÖZGÜN MİMARİSİ ORTAYA ÇIKARILIYOR
 
Yaklaşık 250 bin liraya mal olacak restorasyon çalışmalarında öncelikle dış cephede bulunan sıva tamamen temizlenerek yapının özgün mimarisi ortaya çıkarıldı. Caminin minaresi, çatısı, iç kısımları ve tavanı aslına uygun bir biçimde yenilendi. Tavanların boyanması, zemindeki döşemenin ve minberin yenilenmesiyle birlikte restorasyon çalışmalarının tamamlanması ve Samur Camisi’nin en kısa sürede tekrar ibadete açılması planlanıyor.
 
20151031aw565030_02.jpg
 
20151031aw565030_01.jpg
 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber