Suudi Arabistan’ın Türkiye yasağına Trabzon’dan ilk tepki: Aşı olmamak için direnenler…

Suudi Arabistan’ın Türkiye’yi kırmızı listeye almasına Trabzon’dan tepki.

Suudi Arabistan’ın Türkiye yasağına Trabzon’dan ilk tepki: Aşı olmamak için direnenler…

Haber61 - Haber Servisi / Suudi Arabistan, ülkede Covid-19'un yayılmasını ve yeni varyantların ülkeye girişini engellemek amacıyla kırmızı listeye aldığı ülkelere seyahat yasağı getirildiğini duyurdu. İçlerinde Türkiye’nin de bulunduğu ülkelere seyahat edenlere üç yıl seyahat yasağı getirileceği belirtildi.

Aktarılan bilgiye göre seyahat ve transit geçiş yasağı getirilen kırmızı liste ülkeleri ise Afganistan, Arjantin, Brezilya, Mısır, Etiyopya, Hindistan, Endonezya, Lübnan, Pakistan, Güney Afrika, Türkiye, Vietnam ve Birleşik Arap Emirlikleri olarak açıklandı.

Suudi Arabistan’ın aldığı bu karara Trabzon Oteller Birliği’nden tepki geldi.

Başkan Mustafa Dündar yaptığı açıklamada “kararı üzüntüyle öğrendik” dedi.

Dündar “Suudi Arabistan yönetiminin vatandaşlarının bazı ülkelere girişiyle ilgili aldığı kararı üzüntüyle öğrendik . Alınan kararda ülkemizin sağlık sistemi ve aşılama konularında ülkemizin emsali olamayacak ülkelerle aynı kategoride değerlendirilmesi ise ayrıca düşündürücüdür. Bu tutumu hasımane bir tutum olarak değerlendirmekteyiz. Ülkemiz son dönemlerde salgınla mücadele konusunda son derece başarılı çalışmalar yapmış yeterli aşı tedariki sağlanmış, aşılama için vatandaşlarını teşvik eden kampanyalar düzenlenmiştir. Sağlık Bakanlığımızın çabaları sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları aşı konusunda önemli yol alınmasını sağlamakla beraber aşı karşıtı bir kesim yapılan çalışmaları başarısızlığa uğratmaktadır.

Aşı olmamakta direnen kesim salgınla mücadeleyi tehlikeye atmanın yanında Suudi Arabistan yönetimi gibi karar alan ülkelere de haklılık payı çıkarmaktadır. Hiç bir ülke vatandaşının hayatını tehlikeye atmak istemez. Vaka sayısının her geçen gün artış gösterdiği ülkemiz art niyetli ve düşmanca tavırlarla karşılaşmaktadır. Bunca hazırlığın yapıldığı uzun bir aradan sonra ümit bağladığımız bu turizm sezonunun hüsranla sonuçlanmasını istemiyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan bir an önce aşı olmasını devletimizin sağladığı bu imkandan faydalanması hayati önemdedir.

Bir çok ülkenin aşıyla tanışamadığı dönemde nüfusunun tamamını aşılayacak kapasiteye ulaşan ülkemizin bu başarısı düşmanca tutumlara verilmiş cevap olacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler