Suudi Arabistan Emiri'nden Trabzon'da turizm buluşması

Trabzon'da Suudi Arabistan Emiri Seyfulİslam Ali Suud'un düzenlediği buluşmada turizm ve inşaat firmalarıyla Arap ülkeleriyle turizmin gelişmesi konusu ele alındı.

Suudi Arabistan Emiri'nden Trabzon'da turizm buluşması
Haber61 / Haber Merkezi

Suudi Emir Seyful İslam Ali Suud, Trabzon'da turizmciler ve inşaat sektörü firmalarıyla turizm buluşması gerçekleştirdi.  

Şubat ayında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenecek İnşaat Turizm Fuarı ile ilgili olarak Seyahat ve Turizm Sektör Buluşması Trabzon Zorlu Grand Otel’de gerçekleşti. İnşaat ve turizm firma sahiplerinin katıldığı toplantının Suudi Arabistan Emiri Seyful İslam Ali Suud tarafından organize edildiği belirtildi.  Toplantıya Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Trabzon İnşaatçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan ile çok sayıda davetli katıldı.

Suudi Arabistan Emiri Seyful İslam Ali Suud toplantıda, Türkiye ve Trabzon'a olan hayranlığını "Trabzon Türkiye'nin en güzel şehri. Türkiye bizim ikinci ülkemiz" sözleriyle dile getirdi. Suud Emir Seyful İslam Ali Suud, Trabzon'un "Güzel insanları ile her yerde Suudi Arabistan’da tanınan bir şehir” olduğunu söyledi. 

Suudi Arabistan Emiri'nden Trabzon'da turizm buluşması

İNŞAAT SEKTÖRÜNE DUYULAN İLGİDEN MEMNUNUZ

Toplantıda konuşma yapan Trabzon İnşaatçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, ilk yıllarda Arap ülkelerinden gelen konukların, turizm amaçlı geldiğine dikkat çekerek, “Bu turizm seyahatinden daha sonra inşaat sektörüne de ilgi duydular. Biz burada ayrıca mutluyuz memnunuz. Onun akabinde sürece baktığımızda sadece yaz ayına odaklanmadan, bunun kış ayının olduğunu düşünüyoruz. Bu toplantıdan çok çok memnun kaldım. Burada dikkat etmemiz gereken konular, dışardan gelen yabancı yatırımcıların önerilerini görüşlerini, dikkate almamızda fayda var. Onların görüşleri doğrultusunda muhakkak eksikliklerimiz vardır. Onların istekleri doğrultusunda neler yapabiliriz konusu bu toplantı bizler için çok önemli. Birebir görüşmeler yapacağız. Umarım bu görüşmeler aylar, yıllar sürer” şeklinde konuştu. 

Suudi Arabistan Emiri'nden Trabzon'da turizm buluşması

2017 KÖRFEZ ÜLKELERİYLE BİRLİKTE DAHA GÜZEL OLACAK

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök konuşmasında, turizm’de ulaşım ve konaklamanın önemine değinerek, “Diğer fuarlarla tarihlerinin çakışmaması çok önemli. Bu tür faaliyetlerde ülkemizi tanıtacağız, bölgemizi tanıtacağız. Fuar organizasyonu yapan firmalarımızdan şunları istiyoruz. Firmalarımıza mümkün mertebede uygun fiyat uygulanması ki hep beraber o fuara gidelim, ülkemizi tanıtalım. Ben körfez ülkeleri ile beraber 2017’de daha güzel olacağını daha gelişeceğine inanıyorum” dedi. 

Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu da  konuşmasında, 8 - 9 Şubat tarihleri arasında Riyad’da yapılacak fuar organizasyonunun Türkiye'nin uluslararası alada iyi tanıtılmasına vesile olacağını söyledi. 

Suudi Arabistan Emiri'nden Trabzon'da turizm buluşması

BİRLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMELİ, PROJE ÜRETMELİYİZ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Dünya olarak önemli bir konjonktürden geçiyoruz. Yer yüzünde hakim medeniyetler maalesef insanlığa ait değerleri savurma noktasında adilane bir tavır davranış içinde değillerdir. Öncelikle bu tespiti yapmamız lazım.. Bu emperyalist güçler geçtiğimiz yüz yılda birlikte hareket ederek İslam alemini bölmüştür. Suni sınırlarla ayırmıştır. O kadar ayırmıştır ki şuanda parçalanan bu sınırlar bir kez daha param parça edilmek istenmektedir. Onun için bu toplantılar önemlidir. Biz aynı değerlere sahip, farklı ırktan milletler olabilir. O nedenle bu dönemde birliğimiz ve beraberliğimiz çok önemli. Şu an da Müslüman kardeşlerimizin maruz kaldığı duruma güçlü ses çıkarmamız lazım. Bu tür fuarlara gidip orada hem kardeşliğimizi pekiştirmek, hem da dayanışma ve birliğimizi pekiştirmek, projeler üretmek zorundayız. O nedenle bu toplantıları çok çok önemsiyorum” diye konuştu. 

Suudi Arabistan Emiri'nden Trabzon'da turizm buluşması

TRABZON TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL ŞEHRİ 

Suudi Arabistan Emiri Seyfulislam Ali Suud, Türkiye ve Trabzon'a olan sevgisini vurgulayarak, "İki ülke arasındaki kardeş tavırları belirtmek isterim. Suudi Arabistan ile Türkiye arasında ki ilişkiler ve milletler arasında ki ilişkilerden gurur duyuyoruz. Suudi Arabistan ile Türkiye arasında ki ticari ilişkilerde 6 milyar dolar yatırım var. 480 Arap şirketi Türkiye’de bulunmaktadır. Her sene bu sayı artmaktadır. Suudi Arabistan’da ise yüzlerce Türk firması çalışmaktadır. Türkiye her zaman ikinci evimiz olarak görmüşüzdür. Son zamanlarda Suudi Arabistanlı vatandaşlar burada bayağı yatırım ve emlak alımında bulunmaktadır. Eski ilişkilerden dolayı son zamanlarda olan iki ülke arasındaki ilişkilerden dolayı buraya yatırım yapıldı. 8-9  Şubat arasında yapılacak fuarda firmaların orada bulunmasını isteriz.  Son dönemdeki olaylardan dolayı Ortadoğu’da yatırımlar azaldı. Ama hayat devam ediyor ve bu yatırımların yapılması lazım." diye ifade etti. 

Suudi Arabistan Emiri'nden Trabzon'da turizm buluşması

İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMELİ, GELECEĞE TAŞIMALIYIZ

Toplantıda son olarak konuşan Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, “Katma değer, istihdam modeli oluşturuyor. Karadeniz Bölgesi gelecekte, bu sektörden ekmek yiyecek. Trabzon’a gelen veya başka bir ilimize gelen Ortadoğu menşeeli kişiler geldiği bölgeyi tamamen dolaşıyor. Burada turizmi bölgesel manada irdelemeliyiz. Arap misafirlerimiz Trabzon’u sevdiler, bu coğrafyayı sevdiler. Neden aynı kültürün insanlarıyız. Yeme içme alışkanlıklarımız müşterek değerlerimiz buna mecbur ediyor. Bizim potansiyel müşterilerimiz, dostluklarımız, istişarelere körfez ülkeleriyle. Bundan sonra da böyle olacak. Ama işi biz kalite manasında daha yükseğe taşımalıyız. Fuarımız var. Herkes derdini anlatmak için gitmeli oraya. Kendimizi tanıtmadan, karşılıklı güvene dayalı ilişkilerimizi geliştirmeden çok büyük mesafe alamayız. Bunu geleceğe aynı şekilde taşımalıyız” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından katılımcılara Suudi – Türk ilişkileri konulu sunum yapıldı. Toplantı katılımcıların ikili görüşmeleriyle devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler