Sürmene'de doktora hakaret

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye’de bir türlü sağlık çalışanlarına yapılan fiziki ve psikolojik şiddetin önüne geçilmiyor. Hemen hemen her gün ülkenin çeşitli kentlerinden sağlıkçılara şiddet haberi geliyor. Bazen 112 çalışanlarına şiddet yapılıyor bazen

Sürmene'de doktora hakaret

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye’de bir türlü sağlık çalışanlarına yapılan fiziki ve psikolojik şiddetin önüne geçilmiyor. Hemen hemen her gün ülkenin çeşitli kentlerinden sağlıkçılara şiddet haberi geliyor. Bazen 112 çalışanlarına şiddet yapılıyor bazen ise; hastanede görevi başındaki doktorlara. Beyaz önlüğün içindekinin o anda bir hayat kurtarmakta olduğunu unutanlar şiddete başvuruyor. Bazen ise, sağlık çalışanlarımız maalesef hayatını kaybediyor.

Trabzon’da son olarak şiddete maruz kalan doktor ise Sürmene Devlet Hastanesinde görev yapan pratisyen hekim H.B. oldu. Hafta sonu hastanede nöbeti başında bekleyen H.B, muayene olmak isteyen iki hasta ile ilgilenmeye başladı. Bir anda kendilerine yardımcı olmak isteyen doktora F.K ve N.K, tehditler savurmaya başladı. Hakaretlerinin ardından iki şahıs hastaneden ayrıldı. 26 yaşındaki doktor Sürmene İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu. Olayla alakalı soruşturma sürüyor.

Bir diğer sağlıkta şiddet haberi ise Sürmene olayından bir gün sonra yaşandı. Kemerkaya Mahallesinde bulunan bir özel hastaneye giden arkadaşını getirten O.F, doktorlardan yardım istedi. Bir süre sonra arkadaşı ile ilgilenilmediğini düşünen O.F, sinirlenerek hakaret etmeye başladı. Kendisini uyaran güvenlik görevli ise tartışan O.F, Acil servisin camını kırarken bir sağlık çalışanını da darp etti. Darp edilen şahıs ve hastane çalışanları O.F’den şikayetçi oldu. Bu olayla alakalıda çalışma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber