Sürmene'de öğrencilere kulak burun boğaz ve diş muayenesi

Sürmene'de öğrencilere muayene programı yapıldı

Sürmene'de öğrencilere kulak burun boğaz ve diş muayenesi

Sürmene Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Dr. Hakan Usta okula yeni başlayan öğrencilere Kulak Burun Boğaz ve Diş muayenesi’’ hizmeti verdiklerini belirtti. 

Usta "Bu doğrultuda kaymakamlıktan izin alınıp mili eğitim müdürlüğü ile organize şekilde çalışılıp ilçemizdeki tüm ilköğretim 1. sınıf öğrencilerinin 19.10.2016-24.11.2016 tarihleri arasında belediyemize ait araçlarla öğretmenleri eşliğinde hastanemize getirilmeleri ve sonra okullarına bırakılmaları şeklinde planlanlıyor" dedi.

Usta; "Program dahilinde Orman Seven ilköğretim okulu, Oylum ilköğretim okulu, Aşağı Aksu ilköğretim okulu  ve Küçük Dere Enver-Dursun Yılmaz ilköğretim okulu öğrencilerinden bugüne kadar 44 öğrencimiz muayenelerini olmuştur. Muayenelerimiz her hafta çarşamba ve perşembe günleri olmak üzere ilçemizdeki tüm ilköğretimleri kapsayacak şekilde(Aşağı Çavuşlu Ali Kırali İlköğretim Okulu, Ayşe Kırali İlköğretim Okulu, Dursun Karabacak İlköğretim Okulu, Çamburnu İlköğretim Okulu ve Yakup Kalafatoğlu İlköğretim Okulu )toplamda 282 öğrencimize hizmet vermeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.


"Bu muayenede ağız hijyeninin doğru yöntemler ile sağlanması, yaşa uygun diş fırçası ve macununun kullanılması, tüm bunlara ek olarak yeni başlayan çürükleri fluoridli cila uygulaması ile durdurabilmek, risk altındaki süt azı dişlerine fissür örtücü (diş ojesi) uygulama ilgili bilgileri diş hekimlerimiz vermektedir" diyen Usta sözlerine şu şekilde devam etti;  "Ağızda başlayan sağlık, tüm vücutta ve tüm yaşam boyu devam edebilir. Çocukluk döneminde en sık sağlık kuruluşlarına ayaktan hasta başvuru sebebini kulak, burun ve boğaz hastalıkları oluşturmaktadır. Çocukluk çağında başlayan ve süreğen kulak, burun ve boğaz hastalıkları büyüme gelişme geriliği, uyku apnesi gibi ek sorunlara yol açmaktadır. KBB Uzmanının gerekli gördüğü durumda Çocuk Doktoru muayeneleri de yaptırılmıştır. Muayene sonuçları, velilerde farkındalık yaratmak için velilere verilmek üzere muayene kartlarına işlenmekte çocuklarla birlikte öğretmenlere teslim edilmektedir."

                                                                                                   
                                                                                              

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber